Rodina Okamurových se rozrůstá. Narodil se nám první vnuk, oznámil poslanec na sociální síti

Hayato a Tomio Okamurovi ve Sněmovně

Divoká karta (218)

Již tak početná rodina Okamurových se rozrůstá. Na podzim zvolený poslanec KDU-ČSL Hayato oznámil, že se mu narodil první vnuk. Po vychování svých pěti dětí, které již odrostly, se tak 55letý politik může těšit na novou roli dědečka.

„Dnes ráno se nám v moravském Šumperku narodil první vnuk František (z Assisi),“ napsal Hayato Okamura v úterý dopoledne na Twitter. Od kterého z jeho pěti dětí – Ignáce, Bernarda, Edity, Alberta nebo Sofie – radostná zpráva přišla, nespecifikoval.

Lidovec Hayato je bratrem v politice ostřílenějšího šéfa opoziční SPD Tomia Okamury. Mají ještě bratra jménem Osamu, který je známý jako úspěšný architekt. Přestože oba jeho bratři zastávají radikální nebo naopak kozervativní názory, Osamu se otevřeně hlásí k homosexualitě. Proto nevolí SPD ani lidovce. Zároveň ale říká, že jak Tomio, tak Hayato nemají s jeho orientací problém.

I když Hayato se svým mladším bratrem Tomiem nemá dobré vztahy, jako děti spolu vyrůstali. „Jako malí jsme jako bratři drželi pohromadě. Jsem o šest let starší než Tomio a nejmladší brácha Osamu je ještě o rok mladší. Měli jsme normální hezký vztah. Když mi bylo třeba osmnáct, vzal jsem například Tomia na několikadenní výlet pod stan a podobně,“ rozpovídal se Hayato v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

V jejich následném rozkmotření prý hraje politika velkou roli. „Tomio dělá politiku příliš populistickou, extremistickou, se kterou nesouhlasím a musím se vůči ní vymezit. Já jsem proevropský, prozápadní, jsem pro naše členství v NATO, Tomio zastává v podstatě opačný názor,“ vysvětlil.

Ve Sněmovně momentálně sedí kousek od sebe. „Je to pozoruhodná situace, já mám bratra rád. Budeme také sedět vedle sebe, určitě se pozdravíme. Já jsem vytvořil známé jméno Okamura, ale bratr si to evidentně odpracoval u voličů KDU-ČSL. Jsem zvědavý, jaká bude reálná politická práce. Musel jsem se upřímně usmívat, ještě před pár lety by nás nenapadlo, že budou dva Okamurové ve Sněmovně,“ řekl Tomio v Partii o podzimních sněmovních volbách 2021.

Tagy: