Rosický se hodně trápí, možná by bylo lepší skončit. Koller po debaklu Sparty překvapil

Jan Koller a Tomáš Rosický spolu odehráli řadu zápasů i za národní tým.

Sportovní ředitel fotbalové Sparty a bývalý kapitán národního týmu Tomáš Rosický by v pražském klubu mohl skončit a vyhnout se tak neustálému stresu. To si myslí legendární kanonýr a Rosického spoluhráč z reprezentace i německého Dortmundu Jan Koller. Ten pro web Sport.cz řekl, že jeho kamarád a bývalý týmový parťák se ve Spartě současnou situací nejspíš hodně trápí, a tudíž by pro něj možná bylo lepší své angažmá zakončit.

Fotbalová Sparta je znovu v problémech. Předváděná hra není taková, jakou by si klubové vedení přálo, očekávané výsledky také nepřicházejí. Naposledy svěřenci dánského trenéra Briana Priskeho padli s rivalem ze Slavie potupně 0:4 a v tabulce jsou na třetí pozici, přičemž na druhou Slavii ztrácí 5 bodů a na vedoucí Plzeň hned 9 bodů. Sezona není ještě ani v polovině a výrazná ztráta už je tu.

Podobně přitom Sparta vypadala i v posledních několika letech. Bylo přitom v podstatě jedno, kdo zrovna stál na týmové lavičce, kde se trenéři mění s takřka železnou pravidelností každý rok. Tomu všemu od konce roku 2018 z pozice sportovního ředitele přihlíží právě Rosický. Bývalý vynikající záložník ve Spartě končil kariéru po létech v anglickém Arsenalu či německém Dortmundu. Chtěl pražský tým manažersky vést k lepšímu období, to se mu však příliš nedaří.

„Tohle si nezaslouží, sám se asi hodně trápí situací ve Spartě. Je to extrémní, nepříjemná situace,“ komentoval aktuální působení Rosického ve vedení pražského klubu jeho bývalý spoluhráč Koller. Holohlavý dvoumetrový šutér, kterému se přezdívá „Dino“, s Rosickým po boku strávil řadu let. Hrál s ním v Dortmundu i v české reprezentaci, kde oba měli klíčovou roli.

Koller se v pořadu Přímák na webu Sport.cz zamyslel nad tím, zda má neustávající kritiku a stres jeho bývalý parťák vůbec snášet. „Je otázka, jestli to má zapotřebí, jestli by nebylo lepší skončit a nestresovat se a užívat si zaslouženého odpočinku,“ nahodil myšlenku bývalý reprezentant.

Podle jeho slov je Rosický ve Spartě pod enormním stresem, který mu za to nestojí. „Musí to mít nějaké mantinely, než aby si uhnal třeba infarkt,“ zhodnotil Koller.

Zároveň připomněl, že „Rosa“ měl sice úspěšnou hráčskou kariéru, která však byla lemována celou škálou různých zranění. „V kariéře měl velikánskou smůlu, jinak by byl ještě někde jinde, ale teď je mi ho líto ještě víc,“ dodal pro Sport.cz Koller.

Tagy: