Třináctiletý Rosťa pomáhá lidem s nákupy nebo sekat trávu. Hodinový syn si vydělal na kolo

Hodinový syn Rosťa pomá lidem například se sekáním trávníku

Chlapec z Česká Skalice má sen závodit na kole

Třináctiletý chlapec z České Skalice má sen závodit na kole. A navzdory věku si na něj už dokázal i vydělat, a to dokonce na kolo za bezmála padesát tisíc korun. S nápadem přivýdělku přišla jeho maminka, a tak se zrodila služba hodinový syn. Rosťa pomáhá lidem třeba s nákupy nebo sekáním trávy.

Třináctiletý Rosťa se zhlédl v terénním závodění. Začal jezdit na obyčejném kole, brzy ale pochopil, že k naplnění svého snu bude potřebovat pořádné závodní. Stojí kolem padesáti tisíc korun a chlapec přemýšlel, jak by na něj vydělal. S radou pomohla maminka.

Maminka se stará také o všechno kolem peněz. Nápad slaví velký úspěch nejen v České Skalici, kde Rosťa bydlí. Lidé volají neustále z celé republiky. Rosťa dojde na nákup, uklidí na zahradě, zkrátka co je potřeba.

„Venčím psa a ještě brousím dřevo a natíral jsem plot. Dneska jdu brousit palubky a natírat. Kolo už mám, šetřil jsem na něj asi tak půl roku, rodiče mi přidali nějaké peníze a vlastně šetřím dál, protože šetřím na servis a na doplňky. Chci to dělat, dokud to půjde,“ uvedl pro CNN Prima NEWS třináctiletý Rosťa.

Rosťa chodí pomáhat i na stavby. „Je tady asi dva měsíce a spokojení s ním jsme hodně, protože jak vidíte, umí. Na to, že tohle dělá poprvé nebo podruhé, rychle se učí,“ popsal objednatel Jakub Macháček.

Na kole má za sebou první dva závody. Lidé mu také chtěli peníze darovat. To ale odmítl. „Že se jim líbí můj nápad a vlastně nemusím za to nic dělat, jenom že mám poslat účet a oni mi to pošlou. Ale já to vlastně odmítám, protože někteří lidi to potřebují víc než já,“ uzavřel Rosťa s tím, že by to bylo sice jednodušší, ale on chce „makat a jít si za snem“.

Tagy: