Roztrhala ji puma, mysleli si kamarádi. 9letá dívka útok šelmy zázrakem přežila

Devítiletou dívku napadla v americkém státě Washington divoká puma.

Dívku v USA napadla puma

Devítiletou dívku napadla v americkém státě Washington divoká puma. Holčička statečně se šelmou zápasila, zatímco její kamarádi utekli. Útok přežila, teď je v nemocnici s mnoha poraněními na hlavě a horní části těla. Útoky pum jsou přitom velmi vzácné.

„Navždy to zůstane v mé paměti a v mém srdci,“ svěřil se Ivan Žuk, majitel kempu u městečka Fritland ve státě Washington. Devítiletá dívka odešla na procházku kolem tábořiště, spolu s ní šli ještě dva kamarádi. Ti se ale do kempu vrátili sami s tím, že kamarádku roztrhala puma.

„Když jsem sem doběhl, ležela pod stromem. Myslel jsem si, že je mrtvá, protože byla celá od krve,“ vzpomínal na otřesný okamžik Žuk. Ivan zavolal záchranáře, ti přiletěli vrtulníkem a dívku transportovali do nemocnice. Její rodina říká, že se jí daří dobře a je mimo ohrožení života.

Extrémně vzácný jev

„Doufám, že bude v pořádku,“ dodal Žuk. Odborníci po incidentu uvedli, že útok pumy je extrémně vzácný jev. „Za posledních 100 let jsme ve státě Washington zaznamenali dva smrtelné útoky na člověka,“ doplnila Stacy Lehmanová z Washingtonského oddělení pro ryby a divokou přírodu.

Dívenka se musela dobře bránit, a to jí zřejmě zachránilo život. Každý, kdo by čelil útoku pumy by měl na zvíře křičet a snažit se vypadat větší, než je. Nikdy neutíkejte.

Tagy: