Herec Rudolf Jelínek byl unesen svými dětmi, tvrdí manželka. Lživá tvrzení, oponují potomci

Manželka herce Jelínka Martina Růžičková nesouhlasí s tím, aby se o něj staraly jeho děti. Je přesvědčená, že si ho k sobě převezly protiprávně. Jelínkovi potomci však její slova považují za lživá nařčení a tvrdí, že zanedbávala péči o svého o třicet let staršího manžela.

Dění kolem Rudolfa Jelínka se rozvířilo v polovině června. Tehdy jeho o třicet let mladší manželka Martina Růžičková dala rozhovor pro Blesk, v němž uvedla, že nesouhlasí s tím, aby se o Rudolfa staraly jeho děti. I pro další média poté uvedla, že je přesvědčena, že děti si k sobě tatínka převezly protiprávně.

ČTĚTE TAKÉ: Z Vojtěcha Dyka se stal realitní magnát. Koupil celou vesnici, postaví v ní luxusní resort?

„Obrátila jsem se na policii kvůli únosu. Bylo to od nich předem připravené. Něco takového jsem od nich absolutně nečekala. Na tátu si celé roky ani nevzpomněly. Syn za ním přijel akorát na Vánoce, dal mu dárek, snědl chlebíčky a odjel. Tvrdí, že jsem se o Rudlu nestarala, že jsem mu vařila hnusná jídla a hnusný čaj, že ležel ve výkalech... Každý, kdo mě zná, ví, jaká je pravda. Teď se ho snaží zbavit svéprávnosti, to nikdy nedovolím,“ vysvětlila Růžičková pro web Prima Ženy.

Už v polovině června Jelínkovy děti uvedly, že toto nařčení považují za lživé. V prohlášení sdělily, že podle jejich názoru se Martina Růžičková o svého manžela starala špatně, proto musely zasáhnout.

„Reagujeme stručně na lživá tvrzení paní Růžičkové ohledně údajného únosu jejího manžela. Já i můj bratr a s námi celé rodiny nemohli již tolerovat zanedbávání péče o našeho tátu. Když už byla situace neúnosná, podali jsme příslušné návrhy k soudu a čekáme na zahájení soudního řízení. Do té doby nenecháme našeho tatínka v závěru jeho života napospas osudu. Ohled na něj nám zatím brání zveřejnit další informace,“ uvedly Jelínkovy děti v prohlášení, které zaslaly do redakce CNN Prima NEWS. Obě strany počítaly s tím, že spor skončí u soudu.

Jelínek vdechl stravu, šlo o minuty

Následovaly další články v médiích, ve kterých Martina Růžičková popisovala situaci ze svého pohledu. Jelínkovy potomci se rozhodli, že budou znovu reagovat a zaslali redakci CNN Prima NEWS další vyjádření. Dál trvají na tom, že Růžičková se o svého manžela nestarala dobře.

„Rudolf Jelínek byl z důvodu potřeby nepřetržité osobní péče a na základě svého přání v péči svých dětí, konkrétně u své dcery Báry na chalupě, kde v minulosti velmi rád pobýval. Jeho pokročilý věk má za následek řadu závažných zdravotních problémů. V posledních dnech se zhoršila jeho dysfagie (schopnost polykat stravu). Bohužel to vedlo ke vdechnutí stravy.  Díky skvělé péči lékařské záchranné služby, která byla neprodleně zavolána, nedošlo k nejhoršímu. Jeho pobyt v nemocnici je provázen naprosto skvělou péčí lékařů a zdravotního personálu. Obě děti, zejména dcera Bára, mu poskytují osobní péči a podporu v této složité situaci,“ píše se v úvodu vyjádření. Ve druhé části pak Jelínkova rodina znovu hodnotí jednání Martiny Růžičkové.

„Protože druhá manželka pana Jelínka, paní Růžičková, on-line sdílí své dojmy a pocity, je třeba upravit některá její tvrzení. Její nařčení dětí, že svého tatínka unesly, bylo orgány činnými v trestním řízení jako nepodložené odloženo. Naopak se prověřuje možnost, zda nedocházelo ze strany paní Růžičkové k jeho týrání (tedy týrání osoby žijící ve společné domácnosti). Rodina Rudolfa Jelínka žádnou žalobu na paní Růžičkovou nepodala. Protože by však mohla jménem pana Jelínka činit veškeré právní úkony i přes jeho stav, bylo u soudu navrženo, aby mu byl ustanoven opatrovník. I to naznačuje, že absolutní prioritou dětí, vnoučat a celé široké rodiny je prospěch a potřeby jejich tatínka a dědečka, pana Rudolfa Jelínka,“ stojí v prohlášení rodiny, které web Prima Ženy zveřejnil v celém znění.

Martina Růžičková nesouhlasí

Redakce webu Prima Ženy dala znovu prostor Martině Růžičkové. Ta nesouhlasí s tím tvrzením Jelínkovy rodiny. Je přesvědčená, že jeho stav zanedbaly právě jeho děti.

„Dostal zápal plic. Po třech a půl měsících, co ho mají u sebe, ho nechávají pouze na vozíku, vůbec s ním nechodí. Nechtějí s ním mít žádnou práci a takhle to dopadlo. Já s ním pravidelně chodila a věnovala se mu. Je to smutné,“ uvedla Růžičková s tím, že když se dozvěděla, že její manžel skončil v nemocnici, tak za ním vyrazila.

„Okamžitě jsem se za ním rozjela. Zdravotní personál mě tam na příkaz jeho dětí nechtěl pustit. Až když jsem si nechala zavolat vrchní sestru, dostala jsem se za manželem. Pohladila jsem ho, on mi dal pusu, bylo to dojemné... Další den jsem tam volala, abych se informovala na jeho zdravotní stav, ale odmítli mi ho sdělit. Rudla leží až v České Lípě, což mám skoro 300 kilometrů,“ uvedla Jelínkova manželka s tím, že o svého manžela se vždy starala dobře a je připravená se obhájit u soudu.

„Každý, kdo mě zná, ví, jak jsem se o manžela starala. Volala mi i paní Jiřina Bohdalová, která Rudlu chodívala navštěvovat a vyjádřila mi podporu. Řekla, že půjde klidně svědčit i k soudu,“ dodala Růžičková.

První manželkou Rudolfa Jelínka byla herecká kolegyně Jarmila Hlavatá, se kterou má dvě děti. Poté, co ovdověl, se zamiloval do o třicet let mladší bývalé dostihové žokejky a nyní trenérky Martiny Růžičkové, kterou si před sedmnácti lety vzal za ženu. Rudolfa Jelínka, který se proslavil například rolí majora Hradce ze seriálu Třicet případů majora Zemana, posledních devět let trápí zdravotní problémy. Prodělal dvě mozkové mrtvice a léčí se s cukrovkou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejen v lásce jedu do limitů, říká Absolonová. Jsem rozmazlená muzikály, přepnula jsem do činohry

Tagy: