„Dietní“ náhražka cukru zvyšuje chuť k jídlu, varují vědci. Skrývá se pod nenápadným označením
Dietní limonády nebo potraviny bez kalorií sklízejí úspěch, protože si lidé mohou bezstarostně užít oblíbenou pochutinu. Nemusejí se ohlížet, kolik cukru nebo kalorií konkrétní jídlo obsahuje. Jenže nejnovější studie amerických vědců upozorňuje, že zvýšená konzumace sukralózy může být kontraproduktivní. Toto umělé sladidlo sice neobsahuje žádné kalorie, ale zvyšuje chuť k jídlu.
Obezita je strašákem i u zvířat: Kila navíc mohou psům zkrátit život
Nadváha u psů je stále rostoucím problémem, který významně ovlivňuje jejich zdraví a kvalitu života. Podle odborníků má až 30–40 % psů v Evropě nadváhu nebo obezitu. Správná váha je klíčem k dlouhověkosti, zdraví a pohodě psa. Pokud při pohlazení nejsou cítit jeho žebra, je nejvyšší čas zamyslet se nad změnou stravovacích návyků a životního stylu.
Pozor na „přiživování“ rakoviny: Studie uvádí, co ve stravě nádory, ale i záněty ovlivňuje
Nerovnováha mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami v naší stravě může ovlivnit schopnost těla bojovat proti rakovinným buňkám, zejména v oblasti tlustého střeva. Vyplývá to z nové studie, o níž informoval web CNN. Vysoký obsah omega-6 v ultrazpracovaných potravinách totiž může podpořit chronický zánět, což vytváří prostředí příznivé pro vznik rakoviny. Nedostatek omega-3 mastných kyselin, které mají protizánětlivé účinky, tento proces zhoršuje.