CNN Prima News strava

strava

Výpis příspěvků ke štítku „strava“

Naši pleť ovlivňuje zdraví střev, říká česká vědkyně. Vysvětlila, proč muži „pomaleji stárnou“

Stav naší pleti ovlivňuje také zdraví našich střev. V pořadu Nový den to na CNN Prima NEWS řekla vědkyně a podnikatelka Barbara Paldus. Zdůraznila, že je potřeba dbát na zdravou stravu a vysvětlila, jakým způsobem se mohou problémy podepsat na našem obličeji. Expertka také popsala rozdíly mezi ženskou a mužskou pletí a poradila, jak se o ni starat.

„Dietní“ náhražka cukru zvyšuje chuť k jídlu, varují vědci. Skrývá se pod nenápadným označením

Dietní limonády nebo potraviny bez kalorií sklízejí úspěch, protože si lidé mohou bezstarostně užít oblíbenou pochutinu. Nemusejí se ohlížet, kolik cukru nebo kalorií konkrétní jídlo obsahuje. Jenže nejnovější studie amerických vědců upozorňuje, že zvýšená konzumace sukralózy může být kontraproduktivní. Toto umělé sladidlo sice neobsahuje žádné kalorie, ale zvyšuje chuť k jídlu.

Pozor na „přiživování“ rakoviny: Studie uvádí, co ve stravě nádory, ale i záněty ovlivňuje

Aktualizováno

Nerovnováha mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami v naší stravě může ovlivnit schopnost těla bojovat proti rakovinným buňkám, zejména v oblasti tlustého střeva. Vyplývá to z nové studie, o níž informoval web CNN. Vysoký obsah omega-6 v ultrazpracovaných potravinách totiž může podpořit chronický zánět, což vytváří prostředí příznivé pro vznik rakoviny. Nedostatek omega-3 mastných kyselin, které mají protizánětlivé účinky, tento proces zhoršuje.

Mějte i na podzim svou energii a náladu pod kontrolou. Máme pro vás pár tipů, jak na to

Změna ročního období přináší výzvy nejen v podobě kratších dnů a delších nocí, ale také v oblasti výživy. Jak se vyvarovat typické zimní únavě a přizpůsobit svůj jídelníček tak, aby naše tělo i mysl byly co nejlépe připraveny? Na toto téma se vyjádřil odborník na holistický životní styl a výživu, psycholog Adam Česlík, který zdůrazňuje důležitost vyvážené stravy přizpůsobené změnám počasí. Prozradíme vám konkrétní tipy, jak vhodně upravit svůj jídelníček, které potraviny zařadit pro podporu imunity a psychické pohody a čemu se naopak vyhnout.

Nemocniční „blaf“ vyhodit a dojíst se v bufetu. Odbornice popsala, proč pacientům nechutná

Převážná většina pacientů potvrdí, že stravování není nejsilnější stránkou zdravotnictví. Nehledě na skutečnost, že se v mnoha nemocnicích kvalita stravy zlepšuje, ve většině případů nad její kvalitou lidé stále nejásají. Podle expertů na výživu je problém nejen ve složitých dietních plánech, ale také v rozpočtu, který jednotlivá zařízení na jídla mají.

Nadměrná konzumace soli může vést k smrti, varuje WHO. Nenápadný zabiják ohrožuje i děti

Světová zdravotnická organizace (WHO) varuje před smrtelnou konzumací soli, jelikož nadměrné dávky často vedou k vysokému krevnímu tlaku. Ten patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která stojí za smrtí téměř každého druhého Evropana. Velmi znepokojivou zprávou je zjištěný výskyt u dětí a mládeže, jak ukazují některá data ze Slovenska. Příznaky problémů je navíc těžké rozeznat od chřipky.