Domů strava

strava

Výpis příspěvků ke štítku „strava“

Karolína zemřela kvůli frutariánské dietě na Bali. V době smrti vážila pouhých 22 kilogramů

Frutariánství, životní styl založený téměř výhradně na ovoci, se na sociálních sítích tváří jako cesta k očistě a harmonii. Odborníci ale varují, že se může jednat o velmi nebezpečný trend, který dokáže tělu způsobit vážné zdravotní komplikace. V nejhorším případě smrt, jako v případě 27leté Karolíny z Polska, která zemřela na Bali.

Naši pleť ovlivňuje zdraví střev, říká česká vědkyně. Vysvětlila, proč muži „pomaleji stárnou“

Stav naší pleti ovlivňuje také zdraví našich střev. V pořadu Nový den to na CNN Prima NEWS řekla vědkyně a podnikatelka Barbara Paldus. Zdůraznila, že je potřeba dbát na zdravou stravu a vysvětlila, jakým způsobem se mohou problémy podepsat na našem obličeji. Expertka také popsala rozdíly mezi ženskou a mužskou pletí a poradila, jak se o ni starat.

„Dietní“ náhražka cukru zvyšuje chuť k jídlu, varují vědci. Skrývá se pod nenápadným označením

Dietní limonády nebo potraviny bez kalorií sklízejí úspěch, protože si lidé mohou bezstarostně užít oblíbenou pochutinu. Nemusejí se ohlížet, kolik cukru nebo kalorií konkrétní jídlo obsahuje. Jenže nejnovější studie amerických vědců upozorňuje, že zvýšená konzumace sukralózy může být kontraproduktivní. Toto umělé sladidlo sice neobsahuje žádné kalorie, ale zvyšuje chuť k jídlu.

Pozor na „přiživování“ rakoviny: Studie uvádí, co ve stravě nádory, ale i záněty ovlivňuje

Aktualizováno

Nerovnováha mezi omega-6 a omega-3 mastnými kyselinami v naší stravě může ovlivnit schopnost těla bojovat proti rakovinným buňkám, zejména v oblasti tlustého střeva. Vyplývá to z nové studie, o níž informoval web CNN. Vysoký obsah omega-6 v ultrazpracovaných potravinách totiž může podpořit chronický zánět, což vytváří prostředí příznivé pro vznik rakoviny. Nedostatek omega-3 mastných kyselin, které mají protizánětlivé účinky, tento proces zhoršuje.