Z Vojtěcha Dyka se stal realitní magnát. Koupil celou vesnici, postaví v ní luxusní resort?

Herec a zpěvák Vojtěch Dyk, který 23. července slaví 39. narozeniny, prožívá spokojené životní období. S manželkou, herečkou Tatianou Dykovou, letos v květnu oslavil páté výročí svatby. Kromě umělecké profese se vrhl také na podnikání. Ve vesničce na jihu Čech skoupil třiadvacet pozemků.

Zdá se, že Vojta Dyk je nejen úspěšným umělcem, ale také zdatným podnikatelem. Na jihu Čech poblíž Prachatic si vyhlédl obec Ptákova Lhota, kde stojí sedm domů, ale nikdo tu nežije trvale. Na jejím katastrálním území před několika lety skoupil třiadvacet pozemků o celkové rozloze téměř 60 tisíc metrů čtverečních. Za tímto účelem založil společnost s ručením omezením, které dal název Ptákova Lhota resort.

ČTĚTE TAKÉ: Představitel Venci Konopníka z komedie Slunce, seno, jahody se změnil k nepoznání. Jak dnes vypadá a co dělá?

Za sousední ves chodí hrávat fotbal

Zda v malebné přírodě uprostřed lesů v budoucnu vybuduje luxusní resort, ukáže čas. Zatím tam přes léto pobývá na chalupě a dokonce za sousední obec Vacov chodí hrávat fotbal v okresním přeboru. „Jižní Čechy jsou takový můj druhý domov. Jezdíval jsem tam už od dětství, mám k tomu kraji velmi vřelý vztah,“ zmínil v minulosti pro CNN Prima NEWS.

Svatba? Třídenní mejdan

S o sedm let starší manželkou, herečkou Tatianou Dykovou, letos 1. května oslavili páté výročí svatby. Na den, kdy si řekli ano, vzpomínají dodnes. Byl to prý pořádný mejdan. „Svatba trvala tři dny, jak to bývá v pohádkách. Zpívalo se, tančilo, skákalo se u ohně. Bylo to na svatého Antoníčka, patrona všech zamilovaných,“ prozradila herečka v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Problémy v posteli

V manželství s Vojtou je spokojená, jak ale přiznala, drobné rozepře se mezi nimi občas najdou. Tatiana je ranní ptáče, proto chodí spát brzy, Vojta to má ale přesně naopak. Když jdou spát ve stejnou dobu, je vše v pořádku, problém vzniká, jakmile se do ložnice odebere každý v jiný čas.

„Často usínáme s Vojtou spolu a on si čte. Říkám mu, že mi to nevadí, mám masku na oči, a to mi přijde cajk. Ale když už někdo spí a ty si rozsvítíš, to mi přijde neuvěřitelné. Já jdu třeba schválně brzy spát, navíc jsem četla, že je potřeba mít na spánek absolutní tmu,“ přiblížila herečka u Honzy Dědka, co ji na manželovi nejvíce vadí.

Vojtěch s Tatianou mají jedenáctiletého syna Aloise. Společně vychovávají ještě dva syny: Františka a Cyrila, které má herečka z prvního manželství s producentem Pavlem Čechákem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalista David Limberský bydlí v luxusu. Fitness, pivní sklípek se saunou nebo bazén. Nahlédněte do jeho domu

Tagy: