Radši smrt než bojovat na Ukrajině. Ruský branec před zraky své matky vyskočil z okna

Měl se vrátit do války, místo toho zvolil smrt. Tak se rozhodnul pětadvacetiletý ruský branec Michail Ljubimov a před zraky své matky skočil z okna v desátém patře bytového domu. Nejde přitom o jedinou sebevraždu vojáka, který měl zamířit na frontu.

Ruský voják Ljubimov se rozhodl ukončit svůj život v jihomoskevské čtvrti Caricyno. Nechtěl se totiž vrátit na frontu a bojovat proti Ukrajině. Podle webu Daily Mail vyskočil z okna v desátém patře bytového domu – zhruba z třicetimetrové výšky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nechtěl bojovat za Putina. Rus tak místo války přežívá zimu v lese, jídlo mu nosí manželka

Jeho matka Natalia, která pracuje pro Putinova nejvyššího diplomata Sergeje Lavrova, měla údajně  hrůznému činu přihlížet. Její syn prý pil a od doby, co se vrátil z bojové fronty, kam odešel loni v říjnu, trpěl záchvaty paniky.

Spáchat sebevraždu se Ljubimov rozhodl den předtím, než měl znovu zamířit do války. Natalia okamžitě zavolala záchrannou službu, ta už ale jejímu synovi pomoci nedokázala.

Nejde o jediný případ, kdy si ruský voják vzal před odchodem do dějiště války život. Šestačtyřicetiletý Vladimir Potanin z Kurganu se údajně zabil žiletkou ve výcvikovém zařízení ve Sverdlovské oblasti necelý týden po mobilizaci. Další osmadvacetiletý muž z Leningradské oblasti měl spáchat sebevraždu 2. října ve výcvikovém zařízení ve Vyborgu. Krátce před plněním vojenských povinností na Ukrajině se pro odchod ze světa rozhodl také třiatřicetiletý Denis R.

Tagy:
válka Vladimir Putin smrt sebevražda okno Ukrajina Rusko Sergej Viktorovič Lavrov Leningradská oblast Caricyno