Záběry ničivé exploze na vlnách Dněpru: Námořní mina rozházela posádku ruského člunu po okolí

Ukrajinci provedli úspěšný úder na ruské okupanty u levého břehu Dněpru v Chersonské oblasti.

Ukrajinský úder na ruský člun

Ukrajinci provedli úspěšný úder na ruské okupanty u levého břehu Dněpru v Chersonské oblasti. Posádka vojenského člunu očividně nepočítala s námořní minou, kterou měla nastražit ukrajinská 123. brigáda územní obrany. Následující výbuch vojáky doslova katapultoval několik metrů do vzduchu. Zveřejněné video se stalo hitem sociálních sítí. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Ruská loď plná vojáků vybuchla poté, co najela na námořní minu v Chersonské oblasti,“ informovalo běloruské opoziční médium Nexta. Podle některých telegramových účtů výbušné zařízení narafičili členové ukrajinské 123. brigády územní obrany. K explozi mělo dojít u levého (východního) břehu Dněpru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko postoupilo na Ukrajině nejvíce od začátku války. Pod tlakem jsou hlavně tři města

„Sedm ruských námořníků bylo vyhozeno do povětří,“ dodala analytická stránka Getty na sociální síti X. Na záběrech je vidět ruský vojenský člun plný vojáků. Posádka se plavila po řece kousek od břehu, když z ničeho nic najela na minu. Následovala silná exploze, loď vyletěla do vzduchu a převrátila se. Výbuch některé okupanty odpálil několik metrů do vzduchu.

„Tyto jednotky nepotřebují letouny k tomu, aby létaly,“ glosoval jeden z komentujících. „Vodní skok do výšky,“ přidal se další.

Levý břeh Dněpru nadále okupuje ruská armáda, která má v současnosti převahu na jižní i východní frontě.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ KOMENTÁŘ: Putin je masový vrah, kterému se nedá věřit. Postoj Konečné k válce je naivní

Tagy:
válka loď vojáci řeka Ukrajina výbuch mina exploze člun Rusko Dněpr Cherson Chersonská oblast miny Ukrajinská 123. brigáda územní obrany