Rusové zřejmě narušili hranice NATO. V Lotyšsku spadl jejich dron, informují média

Ruský dron

Ruský dron v Lotyšsku

Lidé v lotyšském městě Rēzekne nalezli v sobotu trosky ruského vojenského bezpilotního letounu. S odvoláním na tamní ministerstvo obrany o tom informovala lotyšská média. Dron měl přiletět z Běloruska, které Moskvě v případě ruské invaze na Ukrajinu poskytuje logistickou podporu.

„Podle (lotyšského) ministerstva obrany se v sobotu v okrese Rēzekne zřítil ruský vojenský bezpilotní letoun. Příslušné orgány nadále prošetřují okolnosti události. Dron podle předběžných informací vstoupil do lotyšského vzdušného prostoru z Běloruska,“ informoval lotyšský web Diena.lv s tím, že pobaltská země o incidentu informovala své spojence z NATO.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neviditelní hrdinové za ruskou linií: Členové hnutí odporu denně riskují životy. Jak pracují?

Od vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu jde o první případ, kdy ruský vojenský dron narušil lotyšský vzdušný prostor, upozornil web Ukrajinska pravda.

Lotyšský resort obrany v reakci na incident uvedl, že země dlouhodobě zintenzivňuje ochranu svých východních hranic, na nichž sousedí s Ruskem a Běloruskem. „Lotyšský vzdušný prostor je součástí vzdušného prostoru NATO,“ upozornila lotyšská vláda.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drak, který chrlí oheň a ničí ruské úkryty. Ukrajinci přišli s novou bojovou technikou

Tagy: