Růžičkovi hrozí po útoku na koupališti vězení. Ohrozil svou kariéru, shodují se lidé z branže

Tadeáš Růžička

Zápasník Růžička možná skončí za mřížemi

Zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička může kvůli útoku na koupališti z minulého týdne skončit ve vězení. V jeho neprospěch hraje hlavně fakt, že je v podmínce za podobný prohřešek a nešlo by v jeho případě o první násilný čin. Podle oslovených expertů redakcí CNN Prima NEWS je v ohrožení i jeho kariéra.

K napadení, do něhož se podle zdrojů CNN Prima NEWS měl zapojit se svými kumpány i bojovník Tadeáš Růžička, mělo dojít minulý týden ve čtvrtek na koupališti v Praze. Předcházelo tomu údajně slovní obtěžování jedné z návštěvnic. Jeden z plavců se jí zastal a právě jemu měl poslední úder zasadit Růžička. Mladíka měl během okamžiku poslat k zemi.

ČTĚTE TAKÉ: První slova Procházky po knockoutu od Pereiry: Musím se zlepšit, jinak už bojovat nebudu

U Tadeáše Růžičky se nejedná o první přešlap. V současné chvíli je v podmínce za napadení muže na ulici. Podle informací CNN Prima NEWS si Růžička spolu se svými kumpány vyslechl obvinění z výtržnictví a ublížení na zdraví. Za což jim hrozí až tříletý pobyt ve vězení. Co předcházelo incidentu, nechtěl personál koupaliště komentovat. „Vůbec se k tomu nechceme vyjadřovat, běžte pryč,“ popsal pro CNN Prima NEWS jeden ze zaměstnanců.

Kariéra v ohrožení

Na poslední incident profesionálního zápasníka reagovalo několik lidí z branže. „Pro nás samotné je to smutné, už nevíme, co dál, všechno nám odkýve, pak dojde ke zkratu a stane se tohle. Jsme z toho už vyřízení a na nervy, dostáváme hejty od lidí a budeme to muset řešit,“ popsal trenér a majitel posilovny Ondřej Hutník.

„Myslím si, že to bude mít velký vliv na jeho kariéru. Je to na promotérech, ale jestli se prokáže, že to byl Tadeáš, je to velký prohřešek proti kodexu bojovníka. Jestli mu dá nějaká organizace zápas, tak to pro mě nebude pochopitelné,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS promotér bojových sportů Martin Wodecki.

„Jde tomu hodně naproti, nemyslím si, že by se takhle měl chovat profesionální sportovec. Jedna věc je, že je obviněný, druhá pak, jak to skutečně bylo. Musím ctít presumpci neviny,“ řekl pro CNN Prima NEWS bývalý mistr světa v boxu Lukáš Konečný.

Podmínka mu přitíží

I přesto, že je Růžička v podmínce, neznamená to nutně, že během pár dnů skončí za mřížemi. „Předně se musí dokazovat, zda ten dotyčný trestný čin opravdu spáchal, a o tom může rozhodnout jen soud. Pokud rozhodne o vině, tak při posuzování výše trestu rozhodně vezme v úvahu, že to nebyl první násilný čin toho muže,“ popsal pro CNN Prima NEWS právník Jan Černý.

Délka celého procesu se může protáhnout. Podle právníka může trvat i více než rok. „Ze zákona tam přednost takových případů není, musím ale říct, že v takových případech soudy pracují rychleji,“ dodal Černý.

Tadeáš Růžička se na zaslaný dotaz televizí CNN Prima NEWS do zveřejnění článku k nařčení nevyjádřil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Židličky na Eden jsme sháněli po celém světě, říká dirigent Oktagonu. Jak chystal MMA akci roku?

Tagy:
CNN Prima NEWS věznice koupaliště sport Praha trestná činnost Lukáš Konečný Ondřej Hutník Tadeáš Růžička trestná činnost, právo a spravedlnost sportovní disciplína