S ODS do vlády nikdy nepůjdeme, tvrdí Babiš. O koalici s komunisty mlží

Andrej Babiš v Partii Terezie Tománkové

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ, Andrej Babiš - 20.10. v 11:00

Nechápu, kdo ještě volí ODS nebo organizovaný zločin STAN, prohlásil v nedělní Partii na Primě a CNN Prima NEWS expremiér Andrej Babiš. Vyloučil, že by hnutí ANO šlo někdy do vládní koalice s ODS. Naopak co se týče spolupráce se Stačilo, které vede komunistka Kateřina Konečná, Babiš mlží.

Na otázku moderátorky Terezie Tománkové, zda by ODS mohla být za nějakých okolností koaličním partnerem hnutí ANO, Babiš odpověděl: „Ne, určitě.“

DÁLE ČTĚTE: Premiérem můžu být já i Havlíček, řekl Babiš. Klaus a Zeman se za opoziční smlouvy málo snažili

Podle Babiše se jeho názor nezmění ani ve chvíli, pokud by ODS vedl někdo jiný než současný šéf a premiér Petr Fiala. „Ne, prosím vás, ne. Jsem přesvědčen, že ne, protože já jsem založil hnutí ANO na základě korupcí ODS a ta historie je strašně dlouhá,“ prohlásil Babiš.

Podivil se předvolebnímu průzkumu agentury STEM pro CNN Prima NEWS, podle kterého by mělo hnutí ANO ve volbách 32,1 procenta, druhá ODS 14,2 procenta a třetí hnutí STAN 10,6 procenta. „Nechápu, kdo ještě volí ODS nebo organizovaný zločin STAN. Chápete to, kdo je volí?“ tázal se řečnicky expremiér.

Co se týče případné spolupráce s komunisty, Babiš kličkoval. „Paní Konečná (šéfka Stačilo, pozn. red.) říká stejné věci jako my. Zastavit ilegální migraci, zastavit Green Deal,“ uvedl Babiš. Komunisté jsou však také proti vojenské podpoře Ukrajiny či chtějí vystoupit z NATO. Poté, co moderátorka připomněla tyto programové nesoulady, Babiš otočil a řekl, že takovou spolupráci by si představit neuměl.

„Asi nedokázal, protože já neznám jejich program. A pokud tam mají takové věci, které vy říkáte, tak určitě ne,“ řekl Babiš.

Expremiér tento týden v pořadu na tn.cz řekl, že si umí představit spolupráci se Stačilo, protože to pro něj nejsou komunisté. Stačilo přitom vede předsedkyně KSČM Kateřina Konečná. Několik dní před tím však v rozhovoru pro Novinky.cz Babiš vyloučil, že by ANO vzalo komunisty do vlády.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: EXKLUZIVNÍ průzkum: ANO dominuje a STAN vysává Piráty. Do Sněmovny by proklouzla i KSČM

Tagy: