Sázky na Babiše už utichly. Janeček se poprvé v životě přepočítal, má jasno bookmaker

Andrej Babiš oznámil kandidaturu na prezidenta

360° (1108)

Do prezidentských voleb se přihlásilo celkem 21 kandidátů. Zda se všichni zúčastní lednového boje o Hrad, vyhodnotí v následujících dnech úředníci, kteří budou kontrolovat platnost nasbíraných podpisů a další náležitosti. Hlavní favority si však už Češi zvolili, dokazují to kurzy u sázkových kanceláří. Bookmaker Michal Hanák v pořadu 360° na CNN Prima NEWS přiblížil, kteří kandidáti mají podle občanů největší šance zvítězit.

Uzavření přihlášek do boje o Hrad s kurzy neudělalo téměř nic. „Reagujeme zejména na sázky od klientů a mohu říci, že bylo relativně zajímavé sledovat situaci, když expremiér Andrej Babiš ohlásil kandidaturu. Pár dní předtím byly kurzy kolem 7 : 1 – prakticky jsme na něj neměli sázky. Ve chvíli, kdy kandidaturu ohlásil, kurzy nesmírně rychle spadly na 3 : 1. V následných dnech jsme přijali sázky za nižší miliony,“ podotkl Hanák.

Pokračoval s tím, že největším favoritem je nadále bývalý generál Petr Pavel, v závěsu za ním se drží ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která se stejně jako Babiš těší kurzu 3,5:1. „Vlna zájmu o Babiše vydržela jen zhruba pět dní. V posledních dvou dnech jsme si u našich klientů – u nichž víme, že sázení na politiku rozumí a do jisté míry se domníváme, že je i jejich částečnou obživou – všimli, že začali hodně sázet na Pavla,“ uvedl.

Za poslední dny sázkaři obdrželi úhrnem tři miliony korun v sázkách na Pavla. „Sázky na něj se zvedají, stejně tak začínáme přijímat poměrně zajímavý objem sázek na Nerudovou. Naopak u Babiše sázky v posledních dnech utichly,“ doplnil. Je to právě trojice Pavel, Nerudová a Babiš, která podle Hanáka tvoří hlavní favority v boji o Hrad.

„Karty jsou rozdané mezi tyto tři kandidáty, řekl bych. Na ostatní kandidáty se sází pouze sporadicky. Například matematik a miliardář Karel Janeček dlouhou dobu říkal, že má vše dobře vypočítané. Podle objemu peněz, které jsou na něj vsazené, si ale myslím, že se poprvé v životě přepočítal. Kandidatura pro něj bude velkým zklamáním, alespoň počtem procent, která obdrží v prvním kole voleb,“ dodal Hanák.

Tagy: