Schillerová se pustila do Válka: Hází nám vidle do plánu povinného očkování

Alena Schillerová

PARTIE Terezie Tománkové 12.12.2021

Vlastimil Válek jako budoucí kandidát na ministra zdravotnictví hází vidle do opatření současné vlády, prohlásila v nedělní Partii na CNN Prima NEWS končící ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Hlavní spor je povinné očkování, které vláda Andreje Babiše plánuje rozjet od 1. března 2022. Nová vláda už ale předem avizovala, že to zruší.

„Nepomáhá nám, když budoucí kandidát na ministra zdravotnictví ve chvíli, kdy odejde od prezidenta řekne, že zruší povinné očkování. To je vše, co nám hází vidle do našich opatření,“ zlobila se Schillerová v nedělní Partii. Mířila tak na budoucího ministra zdravotnictví Vlastimila Válka z TOP 09.

Právě vláda Andreje Babiše povinné očkování pro vybrané profese, jako jsou hasiči nebo policisté, a pro občany nad 60 let plánuje zavést od 1. března. Vláda už vydala vyhlášku a jediné, jak se to může změnit, je, že je budoucí vláda zruší.

„Tématem číslo jedna byl covid. Seznámil jsem prezidenta s tím, že za naprosto zásadní považuji posílení kapacit PCR testování jako klíčové metody. Informoval jsem ho o našem postoji k protilátkám, že pracovní skupina připravuje změnu metodiky. Informoval jsem o tom, že povinné plošné očkování nepovažuji za správnou cestu,” řekl Válek po pátečním setkání s prezidentem.

Dodal, že jeho vláda je připravena vyhlášku o povinném očkování zrušit.

Tagy: