Sekta z Plzeňska láká na Janečkovy peníze? Bůh Šašek tvrdí, že jim miliardář slíbil podporu

Redakce CNN Prima NEWS přišla na další detaily o poměrech v sektě Ohnivý drak. Vůdce Bůh Šašek láká na peníze miliardáře a bývalého kandidáta na prezidenta Karla Janečka. Ten podle něj sektě slíbil 125 milionů korun. Janeček přiznává, že se s členy sekty potkal, její finanční podporu však odmítá. O sektě se začalo více mluvit po tom, co v jejím domě na Plzeňsku po domácím porodu zemřela žena.

Ohnivý drak je streamovací sekta, která sídlí v Plasích na Plzeňsku. Její vůdce Lukáš Stančík, který vystupuje pod přezdívkou Bůh Šašek, věří v to, že je osvícený mesiáš. Jenže jeho svátost mu peníze nepřináší, a tak on i jeho ovečky doufají, že dostanou miliony korun od Karla Janečka, tedy muže, který se v minulosti ucházel o křeslo hlavy státu.

ČTĚTE TAKÉ: Záhadný porod v Plasích. V sektě zkolabovala matka, zasáhl „Bůh Šašek“, vyvstala řada otázek

„Ze 121 milionů se zaplatí společný dům a těch pár milionů nám zůstane na život,“ popsal Stančík. On sám redakci CNN Prima NEWS setkání se známým českým miliardářem popsal i na kameru, členové sekty jsou prý podle něj výjimeční lidé. „Ke Karlu Janečkovi jsem přišel poprvé asi před rokem a půl. Karel nám řekl, že se ještě nesetkal s takovými zajímavými lidmi, jako jsme my,“ sdělil vůdce sekty.

Karel Janeček ale jakoukoliv podporu skupiny popírá. „S dotyčnou osobou v žádných oblastech nespolupracuji ani jsem nikdy nespolupracoval. Setkali jsme se pouze jako účastníci stejné akce. Nikdy jsem ani neuvažoval o tom, že bych jeho aktivity podporoval,“ sdělil miliardář pro CNN Prima NEWS.

Skupina ale v každém případě nelení a i po tragické smrti jedné z členek je na sociálních sítích velmi aktivní a snaží se získat nové finanční prostředky. Ostatní členové hojně verbují nové ovečky přes video vzkazy. Pro sektu, jejíž členové nepracují, jsou spásou. Vnitřní pravidla jsou totiž jasně nastavená – každý, kdo přijde, vloží veškerý svůj kapitál do chodu sekty a všichni z něj žijí společně. Když peníze dojdou, je třeba přilákat někoho nového.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vůdce sekty v Plasích se vysmíval policistům, že jim zemřou děti, říká expert. Jak získává věrné?

Tagy: