Selfie roku? Dívka se ocitla ve výtahu s hvězdami PSG, výrazy Messiho a spol. baví svět

Pořídit si selfie s Neymarem, Mbappém nebo Messim je snem většiny fotbalových fanoušků. A co takhle fotografie se všemi najednou a k tomu ještě s dalšími pár hráči Paris Saint-Germain? Velmi šťastnou shodou okolností se snímek snů povedlo pořídit amatérské golfistce z Litvy.

Aniž by to věděla, pobývala litevská hráčka Marta Silčenková ve stejném pařížském hotelu jako hráči PSG. Šla si zacvičit a při cestě z posilovny zamířila do výtahu, který byl už značně zaplněný. Za normálních okolností by si člověk pravděpodobně chvíli počkal, aby se nemusel mačkat. Jenže v případě Silčenkové nebylo nad čím váhat.

V malém prostoru se totiž nacházela ta nejznámější část skvadry Paris Saint-Germain – Lionel Messi, Sergio Ramos, Kylian Mbappé, Neymar. Sedmnáctiletá golfistka nemohla nevyužít příležitost, vytasila mobilní telefon a pořídila několik fotografií. Pět z nich publikovala na svém Instagramu.

„Další běžný den ve fitku. Akorát jsem potkala nejlepší fotbalisty na světě ve výtahu,“ napsala v příspěvku, kterým si vysloužila nebývalou pozornost. Sama je sice sportovkyní cestující po světě, ovšem zatím nijak známou – i kvůli svému nízkému věku se zatím nachází jen na 234. místě žebříčku amatérek.

Úlovek by se stal populárním, i kdyby se všichni přítomní fotbalisté podívali do čočky předního fotoaparátu na mobilu Silčenkové a usmáli se. Publikovaný materiál se nicméně proměnil v extrémně virální hlavně díky tomu, jak pestré výrazy hráčů PSG fotografie nabízejí. Dívka se zřejmě slavných pánů ve výtahové kabině nezeptala, jestli se s nimi může vyfotit. A tak je možné vidět překvapeného Mbappého, „rozespalého“ Ramose, Neymara dělajícího, jako kdyby ve výtahu nebyl, případně utrápeného Messiho. Jen stoper Marquinhos se sympaticky usmál.

Dalšími členy – pro golfistku památné – jízdy výtahem byli Juan Bernat, Nuno Mendes, Presnel Kimpembe a Achraf Hakimi. Parta PSG pobývala v hotelu před domácím utkáním s Olympiquem Marseille, které ovládla po vítězství 2:1 a opět se přiblížila k titulu z Ligue 1. Silčenková také vyhrála, protože jí její příspěvek vynesl přes 200 tisíc „lajků“.

Zahraniční weby jsou plné titulků tvrdících, že Silčenková „vyrobila“ sérii fotografií, které lze považovat za selfie roku.

Tagy:
Litva Francie Instagram sociální sítě Lionel Messi Neymar fotbal Sergio Ramos výtah sport PSG Marquinhos Kylian Mbappé Paris Saint-Germain Ligue 1 Juan Bernat selfie golfistka Marta Silčenková Paris Saint-Germain FC Presnel Kimpembe Nuno Mendes