Vyhrožoval mi smrtí. Exmanželka popsala chování policisty, který přes 20 let znásilňoval ženy

Velkou Británií otřásá sexuální skandál policisty Davida Carricka, který čelí obvinění z více než osmdesáti sexuálních zločinů. Přes 20 let týral a znásilňoval ženy, zavíral je do sklepa, mučil a ponižoval. O jeho chování nyní promluvila také exmanželka, které měl tvrdit, že ji může kdykoliv zabít, aniž by zanechal jakékoliv důkazy.

„Můžu tě zabít, aniž bych zanechal nějaké důkazy, protože pracuju u policie.“ To měl říkat britský policista David Carrick své exmanželce, zatímco ji zneužíval. Ta podle svých slov nepodala formální stížnost ze strachu z opětovného prožívání traumatu.

Pro britský web The Guardian ale uvedla, že ji Carrick bil, když odmítala „podivný a šílený“ sex, a jednou ji za trest donutil vypít ve sprše jeho moč. „Nevěděla jsem, jak se z té situace dostat, protože je hrubý a dělá špatné věci, ale zároveň říká: ‚Promiň, ale donutila jsi mě to udělat.‘ Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, že je to zneužívající vztah,“ sdělila exmanžeka.

Další informace poskytla Carrickova matka Jean, která ho popsala jako „normálního“ když vyrůstal. Ve škole se mu prý dařilo a měl mnoho kamarádek. „Vodil si je domů. Bylo jich tolik, že jsem se na ně nakonec ani neobtěžovala ptát. Střídal je docela často,“ řekla Jean a dodala, že se David změnil poté, co proti němu byla vznesena „závažná obvinění“. Z čeho byl obviněn, ale nespecifikovala. „Potom se změnil. Prostě se tak nějak držel stranou od rodiny,“ popsala Jean.

Osmačtyřicetiletý policista od roku 2003 týral a znásilnil nejméně 12 žen, spáchat měl na 80 deliktů. Jde tak o nejhoršího sexuálního predátora v novodobé britské historii. Některé ženy zneužíval měsíce i roky. Poslušnost si vynucoval násilím. Oběti ponižoval, zavíral do sklepa, držel je o hladu, močil na ně. Ženy nutil, aby mu uklízely dům nahé.

„Oběti vyhledával na on-line seznamovacích platformách, jako je Tinder či Badoo. Podle vyšetřovatelů oběti popisovaly, že zprvu působil jako zábavný, okouzlující a charismatický muž,“ popsala novinářka Claire Cohenová.

Detektivové ho dvakrát prověřovali kvůli obviněním z násilného chování a napadání mladých žen. V roce 2003 a v roce 2017. Vždy to ale smetli ze stolu. Teď se všichni ptají, jak je to možné. Odpovědi však nejsou, jen omluvy. „Byl to sériový sexuální delikvent, který zneužíval svého postavení policisty. Má to zničující dopad na důvěru žen a dívek, kterou se tak usilovně snažíme získat,“ sdělila členka Metropolitní policie Barbara Greyová. „Policejní jednotky selhaly a Carrick neměl být policistou,“ řekl člen Metropolitní policie Mark Rowley.

Celý skandál je o to záhadnější, že i podle kolegů se Carrick choval zle a krutě. Dali mu proto přezdívku „Bastard Dave“. Deník The Times podotýká, že případ znovu poškodí už tak špatnou pověst britské metropolitní policie. Ta opakovaně čelí obviněním, že se jí nedaří zbavit se sexuálních predátorů. Detektivové nyní prověřují dalších tisíc policistů, kteří byli obviněni ze sexuálních zločinu nebo domácího násilí.

Tagy:
policie Velká Británie Tinder skandál Metropolitní policie David Carrick Mark Rowley