Rok po smrti není Abrhám pochován. Chceme se Pepíkovi poklonit, ale nemáme kde, zlobí se lidé

Od smrti oblíbeného umělce Josefa Abrháma uplynul v úterý rok, lidé se ale dosud nemají herci kde poklonit. Urna s popelem měla být podle jeho přání uložena na hřbitově v Kunovicích po boku milovaných rodičů a mladší sestry, zatím se tak nestalo. Fanoušci jsou zklamaní, konkrétní důvod nezná ani druhá sestra Abrháma. Přesto věří, že umělec ve městě, kde strávil dětství, spočine.

„Chceme se Pepíkovi poklonit, ale nemáme pořád kde. Je tady trojhrob s jeho rodiči, kde se s nimi chtěl po smrti sejít i on, tak co se děje?“ ptají se lidé z Kunovic, se kterými hovořil deník Aha!. Ze skutečnosti, že herec stále nebyl pochován, jsou zklamaní. Nelíbí se jim ani to, že i když byl hrob zrestaurován, v jeho okolí je podle nich stále binec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hanychová se Soukupem konečně ukázali foto své dcerky. Celý tatínek, shodují se fanoušci

V srpnu minulého roku opravy zahájila sestra herce, Boca Abrhámová. Z obou stran byly odstraněny keřové jalovce a místa, kde byla jen hlína, zdobí světlé kamínky. „Paní Boca sem poslala i kameníka, aby si obhlédl velkou mísu, která potřebuje opravit,“ líčil tehdy správce hřbitova, Květoslav Stránský.

Radostná novina v těžké době

Oprava byla jedním z důvodů, proč Abrhám nebyl hned do hrobu uložen. „Rodiče jsme pochovali na Dušičky a bylo by moc pěkné, kdyby to tak vyšlo i s Pepou a potom i se mnou,“ doufala tehdy Abrhámová. Nakonec se tak nestalo. Syn Josef Abrhám mladší redakci CNN Prima NEWS koncem roku sdělil, že důvodem byl třetí přírůstek do rodiny. Radostná novina vyšla najevo právě na pohřbu jeho otce.

„Bude pohřbený v Kunovicích. Myslel jsem, že to zvládneme do Dušiček, ale nestihli jsme to, měli jsme přírůstek v rodině. Až to technicky zvládneme, tak to provedeme, bude to asi na jaře,“ líčil. Jak ale nyní hlásí místní, stále tak neučinil.

„Bratr chtěl být se svými rodiči, stejně jako já, ale kdy se tak stane, je opravdu pouze na něm (synovi Abrháma). A myslím, že opravdu není důležité, kdy se tak stane,“ sdělila deníku Aha! Abrhámová. Ačkoliv herec prožil 45 šťastných let po boku své životní lásky Libuše Šafránkové a mnozí se domnívali, že budou pochováni spolu, nestalo se tak.

Manželé se rozhodli po smrti vrátit ke svým milovaným rodičům. Pokud jejich syn dostojí slovu, bude Abrhámova urna uložena v Kunovicích. Libuše Šafránková zemřela 9. června 2021 – tedy necelý rok před svým manželem – a odpočívá na hřbitově v rodných Šlapanicích u Brna. Oba hřbitovy jsou od sebe vzdálené 68 kilometrů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Těžké chvíle herečky Bernáškové. Vzpomněla na natáčení v den smrti otce. I to život přináší, řekla.

Tagy: