Slováčková o rakovině: Mladé málokdy napadne, jak je zdraví křehké. Fanouškům poslala vzkaz

Zpěvačka Anička Slováčková oslovila své fanoušky na sociální síti Instagram. Ve svém příspěvku upozornila všechny mladé lidi, aby dbali o své zdraví a případné zdravotní komplikace řešili včas. „Troufnu si tvrdit, že mladého člověka málokdy napadne, jak moc je zdraví křehká věc,“ napsala a připomněla svou osobní zkušenost s rakovinou, se kterou bojuje již podruhé.

Na neděli připadl Mezinárodní den zdraví, proto se zpěvačka Anička Slováčková rozhodla připomenout všem, jak moc jsou život a zdraví důležité. Ví, o čem píše, protože se sama v současné době potýká se zákeřným onemocněním. „Troufnu si tvrdit, že mladého člověka málokdy napadne, jak moc je zdraví křehká věc,“ napsala v příspěvku na Instagramu a přiložila fotografii, na níž leží v posteli.

ČTĚTE TAKÉ: Nechci se vozit po slavném jméně, říká Anastázie Landová. S rodiči nyní žije Tajemstvím

Než jí lékaři poprvé diagnostikovali rakovinu, málokdy podle svých slov pomyslela na to, že je zdraví ze všeho nejcennější. „Nechci určitě mluvit za všechny. Jen vím z vlastní zkušenosti, že mě těch pět let zpátky před mou první onkodiagnózou málokdy napadlo, že nejsem nesmrtelná,“ přiznala s tím, že ji vůbec nenapadlo uvažovat o vlastním vážném onemocnění.

Apeluje proto na své fanoušky, aby dělali pro své zdraví maximum. „Dávejte na sebe pozor. A začněte s tím ideálně dřív, než budete muset řešit nějaké zdravotní potíže,“ upozornila dcera saxofonisty Felixe Slováčka a herečky Dagmar Patrasové.

Své fanoušky vyzvala, aby všechny zdravotní potíže, které je trápí, začali řešit co nejdříve. „Pojďme si dnes všichni na počest vlastnímu tělu a zdraví provést preventivní samovyšetření a zodpovědět si na otázky, jestli nás náhodou už nějakou dobu netrápí nějaký problém. A jestli ano, najděme v sobě odhodlání ho začít řešit. Ať se tu můžeme ze života radovat s ostatními co nejdéle a nejkvalitněji,“ prosí fanoušky.

Lidem, kteří se potýkají se zdravotními komplikacemi, pak vyjádřila obdiv, protože z vlastní zkušenosti sama moc dobře ví, co si prožívají. „Všem těm, kteří si bohužel prochází nějakou zdravotní patálií a každý den bojují, smekám klobouk hluboce k zemi. Je to těžký. Je to náročný. Ale věřím, že to celé zvládnete,“ vzkázala.

Se zákeřným onemocněním bojuje mladá zpěvačka už podruhé. Tentokrát jí byla diagnostikována rakovina plic. Slováčková je ale velkou bojovnicí, a ačkoli to pro ni bylo zprvu těžké, snaží se teď hlavně soustředit na pozitiva. Věří, že nemoc zvládne porazit i tentokrát, jak před nedávnem prozradila v rozhovoru pro Showtime.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rodiče mají zajímavý toxický vztah, říká Anička Slováčková. Promluvila i o vlastní svatbě

Tagy: