Exkluzivní zpověď Anny K.: Dědeček založil horskou službu. Žertovala také o svatbě

Exkluzivní rozhovor Martiny Jandové s Annou K.

Exkluzivní rozhovor Martiny Jandové se zpěvačkou Annou K. o dětství, svatbě i rakovině

Dokud nad Annou K. držela pevnou ruku babička, výsledky ve škole měla na výbornou. Pak šel ale dobrý prospěch stranou, přiznala zpěvačka Anna K. v exkluzivním rozhovoru pro Showtime s Martinou Jandovou. Připomněla i dědečka, který zakládal horskou službu. Zpěvačka také promluvila o vztahu se skladatelem Tomášem Varteckým, s nímž tvoří pár přes dvacet let. Padla zmínka i o rakovině a svatbě. Teď se ale Anna K. soustředí především na práci, protože ji čekají dva velké koncerty a křest nové desky.

Od útlého věku působila Anna K., vlastním jménem Luciana Krecarová, v Semaforu. „Přerušovaně jsem byla u Jiřího Suchého, protože jsem byla průšvihářka. Za neomluvené hodiny jsem měla ve škole horší známky z chování. Nebyla jsem ale sama, měli to všichni spolužáci,“ řekla zpěvačka v exkluzivním rozhovoru pro Showtime s Martinou Jandovou.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězda Beverly Hills 90210 se připravuje na smrt. Dohertyová rozprodává svůj majetek

Babička ji držela zkrátka, dědeček založil horskou službu

Anna K. se narodila ve Špindlerově Mlýně, kde navštěvovala první třídu na základní škole. „V zimě jsem jezdila do školy na lyžích,“ podotkla s tím, že když byla v první třídě, starala se o ni babička Luciana, po které je pojmenovaná. „To jsem měla samé jedničky. Naši na mě měli málo času, takže jsem byla chvíli u babičky,“ doplnila. V její péči byla kvůli třaskavému rozvodu rodičů.

„Od druhé třídy jsme se odstěhovali k Praze, do Čerčan. A od třetí jsem začala chodit na francouzskou jazykovku,“ pronesla. Dokud měla nad Annou K. dohled babička, její prospěch byl výborný. „Babička Luciana mě držela zkrátka. Ještě se s námi přestěhovala do Prahy, to jsem pořád byla nejlepší žákyně. Pak se babička odstěhovala a rázem jsem byla nejhorší žákyně,“ zavzpomínala muzikantka.

Není tomu dlouho, co se Anna K. dozvěděla, že její dědeček založil v Československu horskou službu. „Donedávna jsem netušila, že byl zakladatelem. První československá horská služba vznikla v Krkonoších. Pak byla válka a hned to zaniklo. Děda se svazem lyžařů na Šumavě na Špičáku založil horskou službu. Antonín Říha byl můj děda,“ pochlubila se.

Pan K. ji přivedl k divadlu

Jako náctiletá se musela hudebnice vyrovnat s ohromnou ztrátou. „Maminka zemřela, když mi bylo devatenáct. Ztráta rodiče je těžká. Člověka to poznamená na celý život, i když to nevnímá. Odešla moc brzy, nebyla jsem ještě zralá,“ přiznala. Do nebe odešli také její babička i tatínek, na kterého teď nejvíce vzpomíná.

Právě díky němu se dala na uměleckou dráhu. „Přivedl mě k divadlu a na konkurz. To, co dělám, je díky tátovi. Když mám takhle výjimečný koncert, jako teď Karlín nebo mi vyjde deska, tak hodně myslím na to, co by tomu řekl a jak by se mu to líbilo. Bude mi pod podiem chybět. Pan K. tam vždy byl,“ řekla posmutněle.

S Varteckým tvoří pár 26 let

Po boku hudebního skladatele Tomáše Varteckého žije Anna K. už pěknou řádku let. Jejich láska je silná, proto drží tak dlouho. „Jsme jako dvojčata. Jako každý dlouhodobý vztah, i my jsme si prošli mnohými překážkami. Měli jsme docela naloženo. Myslím, že kdyby to nebyla síla, a kdybychom nebyli jeden člověk, tak bychom to nedali,“ zamyslela se.

Možná právě díky tomu, kolik si toho prožili, je jejich vztah tolik pevný. „Život je nálož, každý má svoje. My jsme to měli trnitější,“ svěřila se zpěvačka.

Promluvila také na téma svatba. „Když mi bylo kolem devatenácti let, málem jsem se vdala. Pak jsem ale utekla a plápolala jsem životem,“ přiznala. „Teď jsem už šestadvacet let s klukem a cítím, že by to mohlo klapnout. Že se v tomto životě ještě vdám,“ pronesla úsměvně.

Svatba by byla podle zpěvačky netradiční. „Tomáš by byl v bílém a já v černém obleku,“ žertovala.

Album pokřtí Michal Suchánek

Před nedávnem vydala Anna K. nové album Údolí včel, které s partnerem dělali společně. „Vypovídá hodně o našem vztahu. Krásné texty, Tomáš je hodně talentovaný. Samozřejmě ho ale pořád vedu, ale velmi decentně,“ nastínila.

Podle hudebnice je deska láskyplná, ale rozhodně ne klišovitá.

V současné době se Anna K. připravuje na dva velké koncerty. „Budou výjimečné nádhernou scénou, těším se,“ prozradila. Fanoušci mohou na první z koncertů zavítat už 25. dubna do pražského Forum Karlín, kde zároveň proběhne křest. Druhý koncert se uskuteční v Brně. „Nechci, aby to vypadalo jako diskotéka. Chci, aby to působilo jako krásné divadlo. Bude to pecka,“ láká fanoušky.

Album pokřtí Anně K. její spolužák ze školy, Michal Suchánek. „Chodí na moje koncerty s dcerou. Verču mám ráda od malička. Michal je můj blízký kamarád. Je citlivý, křehký a má rád, co dělám. Nechybí na žádném pražském koncertu. Tak mě napadlo, co kdyby mi pokřtil desku,“ vysvětlila.

Kampaně na prevenci proti rakovině byly úspěšné

Anna K. rozhodně patří mezi ty hvězdy, které se zasloužily o něco dobrého. Když byla zpěvačka diagnostikována s rakovinou, rozhodla se, že bude pomáhat ostatním ženám, protože tehdy byla velmi malá informovanost o zákeřném onemocnění.

„Snažím se lidi nějak motivovat. Dřív jsem se snažila hodně, měla jsem svoje kampaně na prevenci rakoviny,“ uvedla s tím, co jí pohánělo kupředu. „Když se mi to tehdy dělo, nebyla jsem tolik informovaná. Nebyla taková osvěta. Pořád si myslím, že je malá. Je potřeba tyto věci opakovat,“ zdůraznila. „Hodně mladých holek si stejně jako já mysleli, že se jich toto onemocnění netýká. Do mojí osobní kampaně jsem se hodně opřela. Od lékařů vím, že kampaň měla dobré výsledky,“ sdělila.

Šíření osvěty ale nebylo jediným důvodem, proč kampaně dělala. Zároveň jimi totiž pomáhala i sobě. „Odváděla jsem tím i svoji pozornost od mé nemoci. Takže částečně jsem to dělala i kvůli sobě,“ dodala.

Tagy: