Bolest a nečekaná rána, promluvila o Heřmánkově smrti kolegyně. Hercova nabídka ji ohromila

Smrt herce Karla Heřmánka byla rána z čistého nebe. Pro odchod ze světa se rozhodl a jen on sám ví, proč, řekla v rozhovoru pro CNN Prima NEWS Zlata Biedermannová, která pro jeho Divadlo Bez zábradlí pracovala. Jak na svého „šéfa“ vzpomíná?

Jak dlouho jste pro Karla Heřmánka pracovala a co jste dělala?
Karlovi a jeho ženě Haně jsem se starala o PR komunikaci jejich Divadla Bez zábradlí v době, kdy ho ještě vedli. Tenkrát mě oslovila jejich snacha Nikol Kouklová-Heřmánková. Starala jsem se o mediální komunikaci, zprostředkovávala rozhovory s herci a osobnostmi divadla a celkově se podílela na PR strategii úžasného Divadla Bez zábradlí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co Karla Heřmánka dohnalo k sebevraždě? Ke zbraním měl odpor. Do poslední chvíle si užíval života a hýřil aktivitou

Jaký byl Karel Heřmánek šéf?
Co se týče „šéfování“, více jsem komunikovala s paní Heřmánkovou. S tou jsme dávaly dohromady PR strategii a veškeré záležitosti kolem mediální komunikace. Když se na schůzce objevil Karel, většinou do ní přispěl svým vtipem a veselostí.

Kdy jste se spolu viděli naposledy?
Před několika lety na chodbě jedné televize, kdy jsme oba směřovali do jednoho pořadu. Jako vždy to bylo moc milé setkání. Krátce jsme popovídali, a Karel byl, jako vždy, vtipný a galantní.

Během své kariéry natočil řadu nezapomenutelných filmů. Která role nejvíce vystihovala jeho povahu?
Se svým ostrovtipem exceloval ve Smrti krásných srnců. Dokázal být neskonale vtipný.

Jeho smrt šokovala celý národ. Čím si ji vysvětlujete vy?
Nevím a ani mi to nepřísluší. Karel se pro tento odchod rozhodl a asi jen on sám ví, proč. Byla to rána z čistého nebe. Bolest. Chci a budu na Karla vzpomínat jako na inteligentního, charismatického, vtipného a neskutečně galantního muže, který mi zůstane v srdci.

Ať nekončíme smutně. Máte s ním spojen nějaký veselý zážitek?
Vybavuji si jako dnes, když mi nabídl tykání. Byla jsem z toho vedle. Dívala se na něj s očima na vrch hlavy a říkala mu, že to nemůžu přijmout. Vždyť on je osobnost! Vyrostla jsem na pohádce S čerty nejsou žerty, kde hraje nezapomenutelného Lucifera a jeho hlášky znám zpaměti. Smrt krásných srnců, Zámek v Čechách a další. Já přeci nemůžu tykat člověku, který je pro český národ hereckým pokladem. A on se od srdce zasmál a řekl mi něco ve smyslu, že přesto vlak nejede, ale pokud chci, klidně mu můžu říkat i poklad.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka. Zůstal jsem úplně sám. Prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: