Bolek Polívka měl svou kopii. O 20 let starší bratr udělal kariéru v Kanadě, ženy ho milovaly

Herec Bolek Polívka, který 31. července oslavil 75. narozeniny, je otcem šesti dětí – tří dcer a tří synů. Vzhledem k tomu, že je má se čtyřmi ženami, snaží se o to, aby jeho potomci mezi sebou dobře vycházeli. Jaký vztah měl on sám se svým o dvacet let starším bratrem Jarynem?

Hubená postava, dlouhý nos, výrazné rysy. Podobu se svým o dvacet let starším bratrem Jarynem Bolek Polívka zapřít nemohl. Když byl ještě malý, Jaryn emigroval do Kanady. Dlouhé roky ho znal pouze z fotografií a z dopisů. „Na těch fotografiích byl opřen o auto a významně se díval na hodinky, které si právě koupil. To posílal kvůli rodičům, aby viděli, že se má v Kanadě dobře,“ vzpomínal Bolek Polívka ve své knize.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Utajovaná dcera herečky Jany Hlaváčové pracuje jako strážnice u městské policie. Život v ústraní jí vyhovuje

Věděli o sobě, ale osobní kontakt byl v totalitních časech nemožný. Jarynovi se v Kanadě dařilo. Stal se úspěšným automobilovým závodníkem a organizoval multikulturní akce. Když Bolek vyrostl a stal se hercem, občas se setkali v cizině. Například při jeho zahraničních štacích, kam za ním Jaryn dorazil, nebo na dovolené v Rumunsku.

Bratr chtěl, aby místo herectví studoval medicínu

Po sametové revoluci v roce 1989 se Jaryn vrátil do Prahy a začal pracovat v provozu Národního divadla. Přestože Bolkovi herectví neschvaloval a přál si, aby za ním přijel do Kanady a studoval medicínu, měli spolu krásný vztah. Bolek k němu vzhlížel.

Obdivoval jeho noblesu a také to, jaké úspěchy měl u žen. Jarynovi se v manželství narodil syn Filip, na kterého byl velmi pyšný. „Jak bych ho popsal? Jako postavu, kterou jsem hrál ve filmu U mě dobrý. Byl to elegán a měl řidší vlasy. Pro každou svoji roli mám svoji vnitřní představu a v této to byl můj starší bratr,“ prozradil Bolek Polívka redaktorovi webu CNN Prima NEWS.

Co si přál před smrtí?

Jaryn Polívka zemřel v roce 2000. Z pozemského světa prý odcházel smířený a vyrovnaný. „Tvrdil, že se znovu narodí, abychom po jeho smrti neplakali. Čím déle ho prý budeme oplakávat, tím tu jeho duši zdržíme,“ uvedl herec.

Bolek Polívka má celkem šest dětí. Z prvního manželství dceru Kamilu. Ve vztahu s herečkou Evelynou Steimarovou se mu narodila Anna, která je rovněž herečkou. Z manželství s francouzskou umělkyní Chantal Poullain má syna Vladimíra, úspěšného herce. Z posledního manželství s Marcelou, rozenou Černou, syny Jana Boleslava, Františka Antonína a dceru Marianu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hudebník a bývalý politik Michael Kocáb oslavil sedmdesáté narozeniny. V dětství kvůli svému otci zažil drsnou šikanu

Tagy: