Razie u slavného rappera: Agenti mu zdevastovali dům, čelí podezření ze sexuálního deliktu

Federální policie dopodrobna prohledala dům zpěváka Seana Combse

Razie u rappera Seana „Diddyho“ Combse

Američtí federální agenti v pondělí provedli razii v domech spojených s rapperem Seanem Combsem v Los Angeles v Kalifornii a Miami na Floridě. Podle amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost domovní prohlídky u muzikanta vystupujícího pod pseudonymem Diddy souvisely s „probíhajícím vyšetřováním“ v New Yorku, Los Angeles a Miami. Čtyřiapadesátiletý hudebník čelí žalobám například kvůli sexuálnímu vykořisťování. Server TMZ zveřejnil záběry z rapperova domu zdevastovaného po razii.

Rapper a hudební producent Combs, známý také jako Puff Diddy, čelí několika žalobám, v nichž je obviňován ze sexuálního vykořisťování, sexuálního zneužívání a znásilnění.

ČTĚTE TAKÉ: Podle hry The Sims vznikne film: Producentkou je Margot Robbieová. Co dalšího víme?

Dva představitelé orgánů činných v trestním řízení sdělili agentuře AP, že razie byly součástí probíhajícího vyšetřování, které se týká sexuálního vykořisťování. Hudebník však nebyl oficiálně obviněn ani obžalován federální prokuraturou z žádného trestného činu.

Po razii byl dům zcela zdevastovaný

Jak upozornil magazín TMZ, při zásahu, který provedla federální policie, byl rapperův dům v Los Angeles převrácen vzhůru nohama. Serveru se podařilo získat záběry přímo z hudebníkova sídla, na kterých je vidět zničený interiér, rozházené věci, dokumenty, oblečení a vypáčené trezory.

Na podlaze se válely kusy počítačů a dalšího elektronického vybavení. Agenti se zaměřili především na pevné disky, které byly při domovní prohlídce zabaveny.

Čtyřiapadesátiletý trojnásobný držitel ceny Grammy veškerá obvinění důrazně odmítá. Jeho právníci žaloby označili za nechutné a nepodložené pokusy dostat se k penězům.

„Došlo k hrubému nadužívání vojenské síly při provádění domovních prohlídek v rezidencích pana Combse. Neexistuje žádná omluva pro nadměrné použití síly ze strany úřadů ani pro způsob, jakým bylo zacházeno s jeho dětmi a zaměstnanci,“ uvedl pro portál TMZ advokát muzikanta Aaron Dyer.

Reagoval tak na domovní prohlídky, kam dorazili ozbrojení agenti, následně prohledali pozemky a dokonce vyvedli i několik lidí včetně Combsových dvou synů Kinga a Justina. Na dva zaměstnance měli vyšetřovatelé mířit zbraní předtím, než je spoutali a vyvedli ven z domu. Nikdo nebyl zatčen.

Podle rapperova právního zástupce Combs s úřady spolupracoval. „Toto bezprecedentní přepadení spojené s rozsáhlou a koordinovanou přítomností médií vede k předčasnému odsouzení pana Combse a není ničím jiným než honem na čarodějnice založeným na nepodložených obviněních vznesených v občanskoprávních sporech,“ doplnil advokát Diddyho.

První žalobu podala bývalá partnerka

Nové žaloby přicházejí několik měsíců poté, co na Combse v listopadu podala žalobu jeho bývalá partnerka Casandra „Cassie“ Venturaová. Obvinila ho, že ji v roce 2018 znásilnil, zbil a požadoval po ní, aby nosila střelnou zbraň, čímž ji údajně znejistil a ukázal, jak je nebezpečný. Expartnerka také uvedla, že ji nutil k „nechtěným sexuálním stykům s muži poskytujícími sexuální služby“.

Den po podání žaloby se s ní Combs mimosoudně vyrovnal nezveřejněnou částkou. Řada dalších obvinění v žalobách proti Combsovi se vztahuje k 90. letům, kdy založil vlastní nahrávací společnost Bad Boy Records. Obvinění proti rapperovi vznesl muž a dvě další ženy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jsme kamarádi a zároveň milenci. Richard Krajčo prozradil recept na hezký vztah

Tagy: