Hanka mě naučila, jak být laskavý, vzpomíná Štefan Margita. Fanouškům poslal milý vzkaz

Hana Zagorová a Štefan Margita se velmi milovali.

Pro vdovce Štefana Margitu je stále těžké vyrovnat se s odchodem své milované ženy Hany Zagorové. Nejvíce mu pomáhá práce, jak uvedl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. V sobotu to bude rok, co legendární zpěvačka odešla do hudebního nebe. CNN Prima NEWS připravila dvě speciální vysílání s jejími nejbližšími. Na páteční pořad Rok bez Hanky v sobotu naváže mimořádné vydání Showtimu.

Laskavá, tak by Štefan Margita charakterizoval jedním slovem Hanu Zagorovou, kterou miloval celým svým srdcem. I jemu samotnému zpěvačka pomohla se změnit. „Byl jsem výbušný. Hanka mě naučila, jak být laskavý,“ svěřil se Margita.

ČTĚTE TAKÉ: Rok bez Hanky: CNN Prima NEWS vzpomíná na Zagorovou, čekejte i jedno velké překvapení

Vyrovnat se s tak velkou ztrátou pro vdovce není jednoduché. „Ona měla takovou silnou osobnost. Bude mi stále scházet,“ přiznal.

Překonat smutek mu pomáhá především jeho zaměstnaní. „Jeviště mi hodně pomáhá. To, že budu doma sedět a brečet, není správná cesta. Z toho se nedá nikdy dostat, život běží dál, ale důležité je, že úcta a láska k Hance zůstávají dál,“ prozradil hudebník.

Hanku nikdy neopustí

Z bytu, kde s manželkou roky žili, se neplánuje odstěhovat. „Všechno tady mi ji připomíná. Vím, že tady zůstala. Cítila se tady dobře, tohle je a byl její domov, proč bych ten domov měl opustit? Tím pádem bych opustil Hanu Zagorovou a já ji nikdy neopustím,“ upozornil zpěvák.

Když byl Margita poprvé ve španělské Malaze bez Zagorové, kam spolu jezdili, nebylo to pro něho snadné. „Bylo těžké vejít do toho bytu, otevřít její skříň, vejít do koupelny, kde byly pořád její šminky, ale nemohl jsem s tím udělat nic,“ řekl Margita s tím, že mu hodně pomáhala rodina, která za ním do Španělska přicestovala.

Muzikant stále pracuje na projektech, jež se zaměřují na vzpomínku Hany Zagorové. „Povedla se nám úžasná věc – nadace Hany Zagorové, odkud budou mířit penízky na léčbu nemocných lidí, kteří trpí stejnou nemocí, jakou měla Hanka. Budu dělat koncerty, odkud honoráře půjdou do nadace. Doufám, že vybereme hodně peněz, z toho by Hanka měla největší radost,“ upřesnil.

Nakonec poslal vzkaz fanouškům. „Přeji si, abyste Hanku stále milovali tak, jako ona milovala vás,“ dodal na závěr rozhovoru.

SLEDUJTE TAKÉ: Připomeňte si den, kdy zpěvačka Hana Zagorová odešla do hudebního nebe. Bylo jí pětasedmdesát let. Dlouhodobě bojovala s poruchou krvetvorby.

Tagy: