Církevní žaloba? Ztrácí důležitost, i kdyby pro Taťánu svědčil sám papež, říká Brzobohatý

Celá církevní žaloba kvůli rozvodu zdánlivě působí jako seriózní dokument, ve finále to ale je cár papíru, který obsahuje jednu lež za druhou. Tak herec a hudebník Ondřej Brzobohatý zhodnotil žalobu, jejíž znění údajně předložila novinářům modelka Taťána Kuchařová. Podle něj na této skutečnosti nic nezmění ani renomovaní experti, kteří byli v kauze jeho exmanželkou údajně zneužiti.

Kuchařová s Brzobohatým již nejsou manželi déle než rok, stále však není uzavřen církevní rozvod. K němu může dojít na základě žaloby o rozvod manželství. Právě její velmi citlivý obsah modelka podle Brzobohatého předala médiím.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Převlékání za ženu? Jsi frajer, stojí Burešová za Brzobohatým. Kuchařová to od umělců schytala

Dokument připravil advokát Ronald Němec, který v minulosti zastupoval například kardinála Dominika Duku. Mezi navrženými svědky ochotnými vypovídat jsou podle informací Blesku například psycholog Petr Weiss či kněz Romuald Štěpán Rob, který se obřadu účastnil. „Upřímně, sám jsem zvědavý, jak se pánové budou tvářit, až se dozvědí, že byli Taťánou vlastně jen zneužiti pro interpretaci její verze příběhu. I když oni jí možná uvěří hru na svatou i dál,“ konstatoval v rozhovoru umělec.

Možného svědectví psychologa Weisse se Brzobohatý nebojí, nemá prý důvod. „Doktora Weisse osobně vůbec neznám a náš příběh s Taťánou může znát jedině z jejích úst. Já s ním nikdy nemluvil,“ konstatoval. V žalobě však Kuchařová s právníkem tvrdí, že Weiss bude vyslechnut jako svědek, který zná celý případ od Brzobohatého sexuoložky Hanky Fifkové.

„Doktorka Fifková s ním o mně a našich sezeních nikdy nemluvila, sama mi to potvrdila. Je to zkrátka další lež. Ano, beru to velice vážně a rozhodně nebagatelizuju fakt, že chce Taťána anulovat náš církevní svazek,“ zdůraznil Brzobohatý. Vzhledem k obsahu však rozporuje serióznost samotného dokumentu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brzobohatý o nejlepším dárku i vzpomínkách na otce:

„Celá žaloba zdánlivě působí jako seriózní dokument, který je vypracovaný respektovaným advokátem a podepřený možným svědectvím uznávaných kapacit ve svém oboru, ale co jiného to ve finále je než cár papíru, jak jste sám řekl, když obsahuje jednu lež za druhou? V takovém případě pro mě ztrácí jakoukoli důležitost, i kdyby pro Taťánu svědčil sám papež,“ prohlásil hudebník.

Osobně se údajně chtěl domluvit na anulaci „zdravou smířlivou formou, kterou by církevní soud dokázal akceptovat i bez pomluv“. „Ale z druhé strany k tomuhle nebyla vůbec ochota. Už je zřejmé proč asi,“ dodal.

V pondělí dopoledne se k údajnému předání obsahu církevní žaloby novinářům vyjádřila sama modelka. Kuchařová na svém Instagramu nařčení exmanžela rázně odmítla. „Kdybych mu chtěla ublížit, už jsem to mohla dávno udělat. Kdo veřejně rozebírá znění žaloby a intimní podrobnosti, je Ondřej,“ reagovala s tím, že k probíhajícímu řízení se nemůže vyjadřovat.

Tagy: