Čtyřpatrovou vilu koupil Kocáb za pakatel. Bydlí v ní s exmanželkou a jejím partnerem

Hudebník, bývalý politik a frontman skupiny Pražský výběr Michael Kocáb žije v luxusním čtyřpatrovém domě s výhledem na celou Prahu, který sousedí s Botanickou zahradou. Proč se jeho koupi zpočátku bránil a jak to v jeho království vypadá?

Dům Michaela Kocába, který před několika dny oslavil 70. narozeniny, má bohatou historii. Postaven byl ve 30. letech, původně sloužil jako malířský ateliér, za druhé světové války se proměnil v klášter pro jeptišky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Jiřina Bohdalová má chalupu jako z pohádky. Jak to v jejím letním sídle vypadá?

Hudebník ho zakoupil po sametové revoluci a v minulosti připustil, že za mimořádně výhodných podmínek. „Abych řekl pravdu, původně jsem o něj ani moc nestál, ale když jsem přišel na prohlídku, sdělili mi, že na vinici Botanické zahrady se pěstuje víno s názvem Pražský výběr. To rozhodlo. Řekl jsem si, že je to znamení,“ prozradil s úsměvem.

Jako první si ve vile vybudoval nahrávací studio. K němu pak přistavěl byt pro hudebníky, kteří k němu chodí nahrávat, aby měli, kde přespat. Ten v minulosti posloužil také jako azyl pro jeho kamarády, kteří se dostali do svízelné životní situace a neměli kam jít.

Obytným prostorům, které si Kocáb zařizoval sám, dominují pastelové barvy a netypické kusy nábytku. Jak ale přiznal, nepatří k lidem, kteří by se stali otroky vlastní nemovitosti.

Manželství vydrželo 30 let

Michael Kocáb se v roce 1983 oženil s Američankou Marshou, s níž má tři děti: dcery Natálii, Jessicu a syna Michaela. Manželství se však po téměř třiceti letech rozpadlo. Hudebník se pak dal dohromady s moderátorkou Lejlou Abbasovou, která byla o šestadvacet let mladší. Kocáb tehdy uvedl, že Lejla nebyla důvodem rozvodu, neboť s Marshou žili už několik let odděleně ve společné domácnosti. S Abbasovou se jim narodil syn David. Po pěti letech se však rozešli.

Netradiční soužití pod jednou střechou

Kocáb poté učinil překvapivý krok. Bývalé manželce Marshe nabídl, aby se vrátila do jejich vily. Souhlasila a nastěhovala se do ní i se svým současným partnerem. Jejich dcera Natálie o tom dokonce napsala hru Pohřeb až zítra.

Netradičnost soužití pod jednou střechou se projevuje například o vánočních svátcích. „Polovina rodiny je americká, polovina česká, moje děti mají obě příslušnosti, část tedy Vánoce slaví čtyřiadvacátého večer podle českých tradic, ta druhá pětadvacátého dopoledne podle amerických tradic. Je to pestré a veselé. Museli jsme udělat takový kompromis, aby byl každý spokojený,“ prozradil Michael Kocáb redaktorovi CNN Prima NEWS.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Seriálový herec Petr Batěk bydlí s rodinou v luxusní novostavbě s výhledem na celou Prahu. Nahlédněte do jeho soukromí

Tagy: