OBRAZEM: První den festivalu ve Varech. Podívejte se, jak zářili Crowe či Bohdalová

Slavnostní zahájení 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary si nenechala ujít řada hvězd

57. ročník filmového festivalu v Karlových Varech odstartoval

Slavnostním ceremoniálem začal v pátek večer ve Velkém sále hotelu Thermal v Karlových Varech 57. ročník mezinárodního filmového festivalu. Akci zahájil prezident festivalu Jiří Bartoška, kterého při příchodu na jeviště přivítal aplaus vestoje. Křišťálový globus za přínos světové kinematografii převzal na zahajovacím večeru australský oscarový herec Russell Crowe. Cenu prezidenta festivalu obdržela švédská herečka a držitelka Oscara Alicia Vikanderová.

„Filmaři jsou kronikáři, kteří popisují ne úplně dobrou dobu, ale popisují také naději,“ uvedl Bartoška. Šestasedmdesátiletý herec, který akci tradičně zahajuje a předává i hlavní ceny, byl před festivalem v nemocnici po prodělané viróze. Tiskových konferencí se tak neúčastnil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Russell Crowe exkluzivně: Je to tu úžasné. Karlovy Vary hvězdného herce zcela uchvátily

Russell Crowe přiletěl do Karlových Varů již ve středu. Ubytoval se v hotelu Pupp. Už dříve na svém účtu lákal na koncert své kapely. Karlovarský festival uvede při příležitosti ocenění Crowea historický dobrodružný snímek Petera Weira Master & Commander: Odvrácená strana, od jehož vzniku uplyne letos 20 let.

Festival si nenechala ujít řada českých herců a hereček i dalších známých osobností. Dorazili například Jiřina Bohdalová, Václav Neužil, Jitka Čvančarová, Dara Rolins či Pavol Habera.

Tagy: