Holubová: Máma není moje babička, říkala dcera dětem. Staře jsem vypadala už v patnácti

Herečka Eva Holubová, která ve čtvrtek slaví 65. narozeniny, o sobě prohlašuje, že už ve svých patnácti letech vypadala na pětačtyřicet. Mívala prý komplexy a problémy s navazováním partnerských vztahů. Nakonec se však na ni štěstí v lásce přece jen usmálo. Je matkou krásných dvojčat a má spokojené manželství.

Herečka Eva Holubová v mládí prožila spoustu nešťastných lásek. Toužila po krásných mužích, ale lepili se na ni prý pouze neatraktivní mladíci, o které nestála. „Vzhlížela jsem ke krásným mužům, ty jsem milovala. Pár sympatických, ale spíše troubů zase milovalo mě. A mně bylo lépe s těmi krásnými, i když jsem jimi nebyla milována, než s těmi blbečky, kteří mě sice milovali, ale já se s nimi nudila. Na nešťastné lásky jsem byla zvyklá,“ svěřila se herečka v pořadu Show Jana Krause.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Legendární český textař Eduard Krečmar na sklonku života vyměnil manželku za mladou Ukrajinku. Chodila k nim uklízet

Se svým osudovým mužem, výtvarníkem Miroslavem Zdeňkem, se poznala krátce po revoluci. Když jí bylo čtyřiatřicet let, narodila se jim dvojčata – syn Adam a dcera Karolína. „S manželem jsme jezdili na chalupu, kde byla taková boží muka. Chodila jsem kolem nich na procházky se psem a u toho křížku se vždycky modlila, že bych si přála syna. Pak jsem to obešla a řekla, že bych chtěla vlastně dceru. Takhle jsem to dělala, a tak se mi narodil syn i dcera. Bylo mi čtyřiatřicet, byla jsem prvorodička a hned dvojčata. V porodnici se mě ptali, jestli máme dvojčata v rodině. Já byla tak zblblá, že jsem jim odpověděla, že ne, ale že jsem na Střeleckém ostrově hrála s Formanovými dvojčaty a oni: ‚Tak to ani doma neříkejte‘,“ zavzpomínala s úsměvem Eva Holubová.

Děti ve školce si myslely, že je babička

Své děti bezmezně miluje, jsou pro ni vším. Odmalička má s nimi spoustu veselých zážitků. „Když děti začaly chodit do školky, bylo mi sedmatřicet. Jednou, když jsem je šla po obědě vyzvednout, Karolínka ke mně přiběhla a říká: ‚Mami, že nejsi naše babička!‘ A já odpověděla, že ne, že jsem ji přece měla v bříšku a tak... Ona pak odešla k jedné holčičce a povídá jí: ‚Tak vidíš, že je to naše máma.‘ Ta holčička se na mě přísně podívala a říká: ‚Ale moje maminka je mladá.‘ ‚Ale já jsem za to holčičko chytrá,‘ zareagovala jsem,“ řekla s úsměvem herečka.

Přestože se svým mužem založila rodinu, vzala si ho až téměř po dvaceti letech v roce 2009. Svatba se konala v americkém New Yorku během jejich návštěvy oscarového režiséra Miloše Formana a jeho ženy Martiny. Svého muže charakterizuje jako romantika, který zastane i řadu domácích prací. Tvrdí, že jí nosí snídani až do postele, naučil se věšet prádlo a k tomu je ještě manuálně velmi zručný.

Volby jí udělaly radost

Eva Holubová se v minulosti angažovala i v politice. V roce 2009 v předvolební kampani podpořila Stranu zelených a o pět let později vstoupila do Liberálně ekologické strany. Vymezovala se proti vládě Andreje Babiše a prezidentovi Miloši Zemanovi.

Poslední prezidentské i parlamentní volby jí udělaly radost. „Volila jsem Petra Pavla a do Poslanecké sněmovny s velkou radostí koalici Pirátů a Starostů,“ sdělila tehdy redaktorovi webu CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herečka Eva Holubová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka sypala jednu veselou příhodu za druhou

Tagy: