Pohroma u Boučka. Po extrémní bouřce mu voda vytopila dům: Nedokázal jsem to zastavit

Následky extrémní bouře, která se v noci na čtvrtek prohnala Českou republikou, musí řešit i moderátor Libor Bouček.

Počasí (30.6.2022 6:00)

Následky extrémní bouře, která se v noci na čtvrtek prohnala Českou republikou, musí řešit i moderátor Libor Bouček. Do domu se mu dostala voda, kterou nemohl zastavit. S noční můrou mu pomohli přivolaní hasiči, ale i sousedé.

„Všechno je jednou poprvé. I centimetry vody v domě i vlastní neschopnost zastavit přítok (respektive potok, kterému jsme najednou stáli v cestě) i první volání na linku 150. Příroda je mocná, silnější než my a voda je živel. Dřív jsem tu větu používal jako frázi, ale po téhle noci vím přesně, jak realistická dokáže být,“ napsal na Instagramu moderátor Bouček.

V příspěvku také poděkoval hasičům za pohotovost, laskavost, porozumění i podporu. „Viděl jsem v praxi to, co jsem tolikrát deklaroval, když jsem měl možnost provázet společenskými událostmi sdružení hasičů. Ale hlavně děkuju sousedům. Dvěma lidem, kteří klidně mohli spát, ale nespali a přišli,“ pokračoval.

Nezapomněl ani na svou ženu Gabrielu, se kterou má syna Alberta. „Děkuju za to, že vše zvládáme v harmonii a lásce, kterou neporazí ani potok pramenící v šatně, s malou vlnkou v koupelně, a měnící se v říčku na konci technické místnosti,“ uvedl moderátor.

Kvůli nečekaným komplikacím odkládá práci, kterou si plánoval. „Jdu si ale půjčit vysavač na vodu, sehnat vysoušeče a rekapitulovat, co se stalo. A Albert? Bude trošku víc s Prasátkem Peppou,“ dodal s nadsázkou.

Tagy: