Herec Jackuliak o zesnulé sestře: Její smrt jsem nepochopil. Doteď mi chybí

Slovenský herec Ján Jackuliak si nebyl dlouho se svou o pět let starší sestrou nijak zvlášť blízký. Když se však zdálo, že se jejich vztah zlepšuje, přišla zdrcující zpráva. Jana náhle zemřela. Ačkoliv od její smrti uplynulo už více než pět let, stále mu chybí. Jejímu odchodu prý doteď nerozumí. Řekl to v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Když byl Ján Jackuliak malý, hodně se o něj jeho o pět let starší sestra Jana starala. Radost z toho ale rozhodně neměla. Chlapec jí totiž lezl na nervy. „Potřebovala lásku, místo toho jsem ji ale dostával já. Prostě to nefungovalo. Potom, když u ní přišla puberta, musela mě hlídat. Proto mě neměla ráda. I když mi to nikdy neřekla, cítil jsem to,“ svěřil se moderátorce Radce Červinkové 44letý herec.

„Neměli jsme vyloženě špatný vztah, že bychom se neměli rádi. Spíš jsme si neměli o čem povídat, a to je podle mě horší. Řekli jsme si třeba tři věty a šli od sebe,“ popsal Jackuliak s tím, že se viděli jednou za půl roku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Věčné dítě Jiří Lábus byl vymodlený potomek. Málem jsem se několikrát oženil, svěřil se

Sbližovat se s ní začal až poté, kdy se jí narodila dcera Dominika. „Řekl jsem si, že se s ní musím sblížit. Sešli jsme se v Praze a všechno si vyříkali. Přivezl jsem jí nějaké dárky, objali jsme se a bylo to perfektní,“ pokračoval.

Jana tehdy odjela za prací do Švýcarska a vše se zdálo být na dobré cestě. Za další tři měsíce ale přišla zdrcující zpráva. Jeho sestra zemřela. Praskla jí cévka v mozku, už jí nebylo pomoci. „Vůbec jsem to nepochopil. Když máte jedinou sestru, která z ničeho nic zemře, nerozumíte tomu. Doteď mi chybí,“ řekl se slzami v očích slovenský herec. Jana zesnula v březnu 2018.

Narození syna mi změnilo život

Ačkoliv potkalo jeho rodinu velké neštěstí, přeci jen se mu poštěstilo. Téhož roku totiž přivítali s manželkou Barborou na svět svého prvního potomka Tea. „Když se narodil syn, říkal jsem si, že se sice jedny dveře zavřely, ale jiné otevřely. Strašně dlouho jsme se s manželkou snažili o miminko, ale nešlo to. Teo se narodil 21. srpna, v den, kdy má Jana svátek,“ uvedl Jackuliak.

Přiznává, že mu narození syna změnilo život od základu. „Mám úplně jiné hodnoty. Je to obrovská láska. Pro mě je teď nejdůležitější náš mikrosvět, všechno ostatní je pomíjivé. Hodně se toho od něj učím,“ doplnil herec známý z filmů Zatmění, Masaryk či Kandidát.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v repríze pořadu Povídej od neděle 23. července na platformě prima+.

Tagy: