Hvězda seriálu Sedm schodů k moci: V Třebíči se rodí herecká esa, řekl Jiří Vyorálek

Herec Jiří Vyorálek promluví ve středu v oblíbeném pořadu Show Jana Krause o seriálu Sedm schodů k moci, v němž ztvárňuje hlavní roli. Moderátorovi Janu Krausovi také povypráví o svém rodném městě Třebíči, odkud podle něj pochází řada úspěšných českých herců.

Role prvního hosta se ve středu večer ujme oblíbený a hojně obsazovaný herec Jiří Vyorálek, kterého mohou diváci sledovat například v zajímavé osmidílné fiktivní sérii Sedm schodů k moci, volně inspirované prostředím české politiky. „Lidi prostě svými životy píšou příběhy a tohle se zrovna trefilo, že to možná připomíná příběh někoho konkrétního,“ snaží se teatrálně odvrátit pozornost od jména českého premiéra, jehož kariéru ve vládě ukončila v roce 2013 velká korupční aféra a jehož příběh se až nápadně podobá tomu seriálovému.

ČTĚTE TAKÉ: Jana Hlaváčová měla být Ženou za pultem. O hlavní roli ji připravila Anticharta

„Může to, dejme tomu nějakému hnidopichovi, možná pana Nečase připomínat,“ dodává šibalsky s tím, že seriálová postava se jmenuje Vichr. „Režisérovi Chlumskému jsem moc děkoval za tu příležitost, že si všimnul, že má někdo kulatý ksicht a nosí brejle,“ komentuje svoji až neuvěřitelnou podobu se zmiňovaným bývalým premiérem herec, jehož domovskou scénou je už řadu let Divadlo Na zábradlí.

V Třebíči se rodí hvězdy

V premiérovém dílu Show Jana Krause se diváci také dozví, že Jiří Vyorálek pochází z Třebíče. V moravském městě se nejen narodil, ale také tam podle svých slov i dlouho žil. Moderátorovi přijde v této souvislosti zajímavé, že právě z Třebíče pochází celá řada výtečných českých herců v čele s Miroslavem Donutilem.

„Dalo by se to nějak vysvětlit, ale ne u všech. Dukovany se začaly stavět později,“ zamýšlí se nad záhadou, proč právě Třebíč je líhní českých hereckých es.

Herecká studia i první divadelní angažmá Vyorálek absolvoval v Brně, kde byl také dlouhou dobu členem souboru Divadla Husa na provázku. „V Brně jsem si odžil dohromady pětadvacet let,“ upřesňuje s dodatkem, že šlo o krásné roky.

Vedle herectví je další jeho vášní hra na kytaru, a tak se ve volném čase věnuje také muzice. „Hrajeme takový garážový rock,“ říká skromně o své kapele, kterou ovšem tvoří špičkoví muzikanti ze známých skupin Garáž, Plastici či Laura a její tygři. „Seznámili jsme se při šlapání zelí v Praze a pak se nám různě rozpadly kapely, takže jsme si zbyli,“ komentuje svou hudební kariéru. To, že na kytaru válí vážně dobře, předvede už ve středu 24. ledna v pořadu Show Jana Krause, který začíná ve 21:40 na Primě.

Dalšími hosty pořadu budou herečka Simona Peková a instagramový komik Raymi Britto.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Loni jsem prošel zkouškou ze sebeironie, říká Brzobohatý. Záře reflektorů mu nedělá dobře

Tagy: