Kačer s Divíškovou měli dům plný starožitností a chalupu na jihu. Jak to u nich vypadalo?

Slavný herecký pár Jan Kačer a Nina Divíšková spolu v manželství prožil téměř šedesát let. Původně žili v bytě v panelovém domě, po narození třetí dcery Adély si postavili rodinný dům. Jak to u nich doma vypadalo?

Za první byt v Praze, jehož koupi jim zprostředkoval herecký kolega Jiří Adamíra, zaplatili Jan Kačer s manželkou Ninou Divíškovou 15 tisíc korun, které měli našetřeny na knížce. Po narození třetí dcery Adély jim ale byt začal být příliš malý, proto se porozhlíželi po novém bydlení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herec Petr Batěk se svou mladou rodinou žije v luxusním bytě v novostavbě. Nahlédněte do jeho soukromí

Při jedné procházce jim padla do oka parcela na pražském Barrandově. Koupili ji a začali stavět. „Přiznám se, že větší podíl na tom měla moje žena. Já v tu dobu jezdil pracovat do Ostravy, doma jsem moc často nebyl, takže všechno zůstávalo víceméně na ní. Do toho se ještě starala o naše děti. Má můj obdiv, jak to všechno zvládla,“ svěřil se Jan Kačer během života redaktorovi CNN Prima NEWS.

Vybavení nakupovali v bazaru

Nina Divíšková organizovala nejen celou stavbu domu, ale následně se postarala i o vybavení interiéru. Hodně věcí nakoupila výhodně v bazaru, například secesní lustr a další starožitnosti. Pýchou jejich domu byly vzácné obrazy, které visely na stěnách.

Do domu se nastěhovali v roce 1981 a žili v něm spokojeně až do konce života. V průběhu let ještě přistavěli další patro. Když za jejich domem postavili velké sídliště, začali častěji jezdit na chalupu v jihočeské Bechyni. Obě nemovitosti odkázali svým třem dcerám: Simoně, Kláře a Adéle.

Do diamantové svatby jim chyběl rok

Jan Kačer se s Ninou Divíškovou seznámil už na DAMU. Jejich manželství patřilo mezi idylická. Prožili spolu neuvěřitelných 59 let, do diamantové svatby jim scházel pouhý rok.

„Žil jsem s několika Divíškovejma. První byla naivka, měla sedmnáct, osmnáct let, byla z Brna, mluvila altem, a když jsem ji pozval do hospody, tak chtěla kompot a hósku. Nenáviděla každého, kdo kouřil, a kdo pil, to byl alkoholik. Pak to byla novomanželka v krásných šatičkách. Pak přišla nádherná maminka, která se starala o dvě, později o tři děti, potom zase teta, to když se starala i o jiné, pak byla matróna, to když se dcery začaly vdávat, a teď je bába. Tak s těmito ženskými jsem žil. Furt je to ta samá, ale v podstatě furt jiná,“ líčil s úsměvem Jan Kačer v pořadu 13. komnata.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalista David Limberský bydlí v luxusu. V domě má fitness, pivní sklípek se saunou i bazén:

Tagy: