Karel Gott koupil obří pozemek v Karibiku, na kterém chtěl stavět vilu. Dnes je tam opičí farma

Zpěvák Karel Gott, který by 14. července oslavil 85. narozeniny, vydělal během své úctyhodné pěvecké kariéry stovky milionů korun. Peníze si uměl užívat, ale také je investoval. Například do pozemku v Dominikánské republice, na kterém si chtěl postavit vilu.

Když si František Janeček pořídil v devadesátých letech vilu v Dominikánské republice, svému kamarádovi Karlovi Gottovi radil, aby v Karibiku rovněž investoval a koupil si nemovitost.

ČTĚTE TAKÉ: Herečka Jiřina Bohdalová si zařídila chalupu jako z pohádky. Nahlédněte do její hájenky v Českém ráji

„Franta mi říkal, že je to snový ostrov a jaké se tu před námi otevírají nové, velké možnosti. Už na letišti pro mě přijel s německým developerem, který tam obchodoval s pozemky. František mě začal přesvědčovat, že nemá cenu nechávat peníze v bance a je mnohem výhodnější mít je v nemovitostech. ‚Karlosi, je ti jasný, že v Evropě je to úplně v háji,' říkal mi. ‚Mně se daří dobře,' odpověděl jsem mu. Nakonec mě ke koupi pozemku přemluvil,“ vzpomínal zpěvák ve své autobiografické knize Má cesta za štěstím.

Na jeho bývalém pozemku dnes stojí opičí farma

Na doporučení si zakoupil pozemek o rozloze 10 tisíc metrů čtverečních hned vedle Janečka. Bylo to v oblasti El Choco, která se nachází na severu země poblíž letoviska Sosua. Plánoval, že si na něm nechá postavit vilu, k tomu ale nakonec nikdy nedošlo. Brzy si uvědomil, že kvůli své pracovní vytíženosti a vzdálenosti z Prahy do Dominikánské republiky by své sídlo v Karibiku prakticky nevyužil. Proto ho v roce 2004 prodal. Noví majitelé na něm postavili opičí farmu. Ulevilo se mi, když se mi ‚výhodnou nemovitost' za velkou louží zase podařilo prodat,“ přiznal několikanásobný český slavík ve své knize.

Rodičům pořídil luxusní vilu v Jevanech

V roce 1969 Karel Gott pro sebe a své milované rodiče koupil secesní republikovou vilu v Jevanech. Dům kategorie šest plus jedna čítal 807 metrů čtverečních, zahrada téměř tři tisíce metrů čtverečních. Vila měla dvě haly, jídelnu, dva krby, čtyři koupelny, vnitřní vyhřívaný bazén, saunu nebo vinný sklípek. „Peníze jsem dal dohromady ze svého honoráře z Las Vegas, svých prvních německých desek a koncertů,“ sdělil zpěvák ve své autobiografii.

Dům prodal za téměř 20 milionů

Po smrti rodičů v roce 1988 prodal vilu za šest milionů korun státnímu podniku Narex. Po revoluci ji však koupil zpět. Definitivně ji pak prodal v roce 2005. Přes realitní kancelář za ni původně žádal 25 milionů korun, nakonec slevil na 19,5 milionu. Vilu nakonec získal podnikatel Jan Moťovský, který v ní vybudoval muzeum Gottland.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Seriálový herec Petr Batěk se svou rodinou žije v luxusním bytě s výhledem na celou Prahou. Nahlédněte k němu domů

Tagy: