Poslední rozloučení s Hadrbolcovou: Herecká asociace zveřejnila parte s detaily obřadu

Zdena Hadrbolcová zemřela ve věku 86 let.

Veřejnost a kolegové se budou moci naposledy rozloučit s herečkou Zdenou Hadrbolcovou, která zemřela ve věku 86 let. Poslední sbohem proběhne v pražských Strašnicích. Parte zveřejnila na sociální síti Herecká asociace.

Fanoušci i kolegové mohou dát poslední sbohem herečce Zdeně Hadrbolcové, která žila poslední léta v ústranní. Rozloučení s úspěšnou českou umělkyní se uskuteční ve čtvrtek 30. listopadu v 15:00 hodin. Kolegové a veřejnost budou moci umělkyni vzdát poslední hold ve Velké obřadní síni v pražských Strašnicích.

ČTĚTE TAKÉ: V Praze zemřel legendární kytarista skupiny Killing Joke. Kolegy z kapely zpráva otřásla

„Zdena Hadrbolcová nebyla jen divadelní a filmovou herečkou, ale také scenáristkou, publicistkou a příležitostně i překladatelkou,“ píše se v parte zveřejněném Hereckou asociací na sociální síti.

V kinematografii zanechala výraznou stopu. Natočila desítky slavných filmů, dokonale dokázala ztvárnit role vážné i komické. „Z víc než stovky rolí, které ztvárnila před kamerou, připomeňme třeba výrazné postavy z mnoha televizních seriálů, ale především její filmové maminky ze snímků Přijela k nám pouť, Páni kluci, Návrat idiota, František je děvkař. Tou nejslavnější z nich však zůstává Adamova maminka z Kachyňova filmu Už zase skáču přes kaluže. Chvíle, kdy si veze synka z nemocnice domů a utišuje ho prostou lidovou písničkou, je možná právě tím nejsilnějším obrazem, kterým bude Zdena Hadrbolcová žít v naší paměti dál,“ uvedla Herecká asociace.

Zdena Hadrbolcová (13. červenec 1937 – 20. listopad 2023) Rozloučení pro kolegy a veřejnost se bude konat 30. listopadu 2023 v 15.00 hod. ve Velké obřadní síni ve Strašnicích.

Posted by Herecká asociace on Sunday, November 26, 2023

Smutná zpráva o odchodu Zdeny Hadrbolcové zasáhla celé Česko v pondělí 20. listopadu. Dlouhá léta se herečka těšila dobrému zdraví, přičemž v plné síle ještě oslavila osmdesáté narozeniny. Její poslední veřejné fotky byly pořízeny v roce 2017 na Štědrý den, když se procházela v ulicích hlavního města Prahy. Poté, co ji postihla mozková mrtvice, se vše změnilo. Ochrnula a po měsíčním pobytu v nemocnici byla převezena do soukromé léčebny dlouhodobě nemocných, kde zemřela ve věku 86 let.

Nikdo z jejích kolegů netušil, jak na tom herečka v posledních momentech byla. Její blízká kamarádka Jaroslava Obermaierová dokonce ani netušila, kde se Hadrbolcová nachází. „Věděla jsem, že je na tom, chudák, velmi špatně. Před časem jsme si volaly, pak už jsem se jí dovolat nemohla a tušila jsem, že je to asi moc špatné. Je mi to hrozně líto. Smrt je pro ni vysvobozením,“ uvedla Obermaierová se slzami v očích pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trávníček se vrátil na zámek z Popelky. Vzpomínal na tuhý mráz i sníh z polystyrenu

Tagy: