Krutý osud Jaroslavy Hanušové: Známá herečka přišla o obě nohy, přesto neztrácela humor

Jaroslava Hanušová patří mezi nezapomenutelné tváře české televizní zábavy. Od její smrti uplynulo sedm let. Známá herečka zemřela pouhé tři dny před svými 67. narozeninami. Osud se s ní rozhodně nemazlil.

Herectví se Jaroslava Hanušová věnovala dlouho pouze amatérsky jako ochotnice. Po studiích začala pracovat jako učitelka v mateřské školce, kde strávila osm let. Pro televizní zábavu ji objevil její kamarád Jiří Lábus. Znali se spolu od školy a pojilo je celoživotní přátelství. Díky němu účinkovala v estrádě Možná přijde i kouzelník, kde se proslavila jako Jaruš. Když s kolegou Zdeňkem Srstkou parodovali hity Čau lásko nebo A ty se ptáš, co já, lidé řvali smíchy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zázračná proměna Martina Zounara. Herec prozradil, díky čemu shodil desítky kilogramů

Následně začaly přicházet i nabídky filmové a seriálové. Zahrála si například v komedii Slunce, seno, erotika nebo v dramatu Requiem pro panenku. Na sklonku devadesátých let začala vystupovat i v divadlech. Za vrchol své kariéry považovala spolupráci s pražským Činoherním klubem.

Poslední tři roky života protrpěla

S herectvím však musela krátce po šedesátce skončit kvůli vážným zdravotním problémům. Léčila se s cukrovkou, kvůli níž v rozmezí dvou měsíců přišla o obě nohy. Kamarádi z branže ji však nenechali na holičkách a uspořádali dražbu, díky níž se podařily vybrat peníze na pořízení invalidního vozíku. Ze dne na den se jí totálně změnil život, byla odkázána na pomoc druhých, přesto svůj krutý osud nesla velmi statečně a humor ji neopouštěl.

Bydlela se synem, dcery za ní pravidelně jezdily. Navštěvovat ji chodil i Jiří Lábus, na kterého se vždycky těšila. „Stáří beru takové, jaké je. Já vždycky říkám: Důchodkyně znamená být chudá, hladová a nedělat nic. Já hodně čtu a koukám se na televizi,“ svěřila se na sklonku života pro CNN Prima NEWS.

Když ji opustil manžel, začala pít

Neměla štěstí ani v lásce. V osmdesátých letech se provdala za režiséra Jaroslava Hanuše, s kterým měla tři děti: dcery Kláru, Báru a syna Jaroslava. Manžel ji však opustil, což velmi těžce nesla. Začala holdovat alkoholu a kouřila jednu cigaretu za druhou. Velkou oporou jí však byly její děti.

Po třech letech života na invalidním vozíku zkolabovala, byla převezena do Vinohradské nemocnice, kde po dvou dnech zemřela na selhání organismu ve věku nedožitých 67 let.

Tagy: