Laffita o Trumpové: Nebyla nafrněná, ale naštvala se raz dva. Milovala Česko a pivo

Módní návrhář Osmany Laffita si byl se zesnulou Ivanou Trumpovou velmi blízký.

Laffita vzpomíná na Trumpovou

Málokdo měl k Ivaně Trumpové tak blízko jako módní návrhář Osmany Laffita. V exkluzivním rozhovoru pro CNN Prima NEWS zavzpomínal na moment, kdy se s exmanželkou bývalého amerického prezidenta setkal poprvé. „Myslel jsem, že bude nafrněná a arogantní, ale se mnou byla zlatíčko,“ svěřil se. Prozradil také, jaký vztah měla Trumpová k rodné vlasti.

Přátelství Laffitu s Trumpovou pojilo dvacet let. Poprvé se setkali v Paříži, kde měl návrhář svoji první módní přehlídku. „Přijel manžel a popoháněl mě, že musíme jít, že je tam Ivana Trumpová. Odpověděl jsem: Jasně, a vedle na mě čeká Fidel Castro. Myslel jsem, že si dělá legraci. On však pokračoval a honil mě, abych si pospíšil,“ vzpomínal v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

V té chvíli na Laffitu padl obrovský stres. „Nejen z toho, že jsem měl přehlídku v Paříží, ale i ze setkání s ní. Na přehlídku chtěla jít v mém modelu, proto jsme zamířili do butiku. Jenže jsem nevěděl, jakou má velikost a postavu. Vzali jsem od všeho něco. Když nám otevřela, byla v županu a zvala nás, abychom si dali šampaňské a posadili se,“ pokračoval.

Čekal jsem na telefon, přišel šok

Většina modelů, které si Laffita pro Trumpovou připravil, byla konzervativní, až na jeden. „A právě ten nejvíce extravagantní si Ivana vybrala. Večer po přehlídce jsme si vyměnili kontakty, od té doby jsme se každý rok setkávali ve Francii na její narozeninové oslavě, vždy kvůli tomu volala. Na stejný telefonát jsem čekal i letos, ale přišel šok,“ uvedl s odkazem na zprávu o její smrti.

Laffita prý nečekal, že potká tak báječnou ženu. „Čekal jsem, že potkám světově známou ženu, která bude nafrněná a arogantní. Jak jsem byl překvapen! Nevím, zda se tak chovala s každým, ale se mnou byla zlatíčko. Neuvěřitelně jsme si padli do oka,“ zdůraznil. Trumpová však nebyla vždy usměvavá. „Dokázala být milá a pak raz dva změnit charakter. To, co se jí nelíbilo, i na mě, hned řekla. Ale pěkně rázně: naštvala se a bylo to,“ svěřil se.

Měla čuch na lidi

Přesto si s Trumpovou návrhář užil spoustu zábavy a, jak řekl, „pařili“ spolu. „Když byla mezi lidmi, tak se chovala jako paní Trumpová. Jakmile se však zavřely dveře, byla úplně jiná – typická česká holka, která se smála,“ pokračoval s tím, že obdivoval její energii a zapálení. Přesto bylo těžké se k ní dostat blízko. „Měla čuch na to, koho k sobě pustit. Lidé, kteří jí byli na první pohled nesympatičtí, si vyslechli, že s nimi mluvit nebude. Byla razantní,“ uvedl.

Ačkoliv Trumpová trávila čas převážně v zahraničí, na svou rodnou zem podle Laffity nikdy nezapomněla. „Nezdá se to, ale Československo milovala a byla hodně česká holka. Na svůj národ byla opravdu hrdá. Pokaždé, když sem přijela, šla do restaurace a dala si knedlo vepřo nebo kachnu. Také pila pivo. To musela mít vždy,“ doplnil návrhář. Dodal, že když měla Trumpová dobré jídlo a pití a večer si ještě mohla zatančit, užívala si to fantasticky.

Tagy: