Luxusní bydlení Michala Davida. Ukázal bazén, vířivku, saunu i pánský klub s barem

Hitmaker Michal David s životní láskou Marcelou, bývalou profesionální tenistkou, s níž v listopadu v manželství oslaví 36 let, vlastní luxusní dům na okraji Prahy. Nechybí v něm bazén, relaxační místnosti s vířivkou či saunou, pánský klub s barem a kulečníkem či nahrávací studio. Jak to v jeho království vypadá?

Chtěl bych žít tak, jak se má. Postavit dům a v něm naplno žít, zpívá Michal David v jedné ze svých písní. Dá se říct, že tak skutečně žije. Dům se žlutohnědou fasádou ve tvaru písmene U, který si s manželkou Marcelou vybudovali, je inspirovaný toskánským stylem. Není se čemu divit, zpěvák jako dítě se svojí maminkou, která byla kabaretní tanečnicí, strávil několik let v Itálii.

„S manželkou jsme procestovali kus světa, tak jsme měli představu, jak by náš dům měl vypadat. Máme podobný vkus, na všem jsme se shodli. Inspirací jsme měli spoustu, ale samozřejmě jsme vše konzultovali s profesionálním architektem,“ přiblížil Michal David pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Petr Kotvald proměnil dům z 30. let v oázu klidu. Nahlédněte do jeho soukromí

Do kuchyně a pánského klubu si mluvit nenechal

Domov je rozčleněn na dvě hlavní části, soukromou a společenskou. Jedno křídlo je věnované hostům, společnosti a zábavě, druhé rodině. Obě části spojuje otevřená jídelna s kuchyní. Tu si zpěvák navrhoval sám. „Vaření patří mezi moje velké hobby. Kuchyně se realizovala spíš podle mých představ. Do ní jsem si nenechal mluvit ani od architekta. Podobné to bylo i s pánským klubem,“ prozradil s úsměvem.

V pánském klubu, v němž má svoji sbírku vzácných koňaků, nechybí bar nebo kulečníkový stůl. Co se týče vybavení nábytku, v něm se mísí pestrost. Od moderních kousků po staroanglické. „Prostě to tak máme rádi... Řídíme se tím, že dům musí sloužit vám, a ne vy jemu. Tak jsme přistupovali k výběru nábytku a dalších doplňků,“ poznamenal hudebník. Jeho velkou pýchou je nahrávací studio, které si nechal postavit hned vedle domu. „Máme tu všechno, co k životu potřebujeme,“ uvedl spokojeně Michal David.

Druhý domov na Kanárských ostrovech

Před šesti lety si ke svým 57. narozeninám nadělil ještě útulnou vilu na Kanárských ostrovech, čímž si splnil dávný sen. „Dlouho jsme s manželkou Marcelou uvažovali, kde si koupit nějaký domek u moře, a nakonec jsme se rozhodli pro Kanárské ostrovy. Je to relativně blízko oproti třeba Floridě. A je tam celoročně stále teplo. Vždycky jsme o tom snili, protože moře a sluníčko milujeme,“ prozradil zpěvák.

Pořídit si vysněný dům v zahraničí nebylo snadné. „Hledali jsme nějakých deset let, dlouho jsme nemohli najít ten pravý, který by odpovídal našim představám. Když už jsme to pomalu vzdávali, objevil se dům na Kanárech, který byl přesně podle našeho gusta. Odmítnout by znamenalo do smrti litovat,“ poznamenal Michal David.

Před rokem si na ostrově zakoupil další apartmán s terasou, výhledem na moře, 200 metrů od pláže, který pronajímá.

Mohli jste přehlédnout. Lucie Bílá ukázala své bydlení

Tagy: