Dádu mi vyfoukl frajer se saxofonem, vzpomíná Kocáb. Zmínil, jak pomáhal dostat Havla na Hrad

Michael Kocáb v 7 pádech Honzy Dědka zavzpomínal na Dádu Patrasovou i na Václava Havla.

Michael Kocáb v 7 pádech Honzy Dědka

Hudebník Michael Kocáb, který zanedlouho oslaví sedmdesáté narozeniny, v oblíbené talkshow 7 pádů Honzy Dědka promluvil o svém vztahu s Dagmar Patrasovou. Zavzpomínal také na to, jak „popostrčil“ Václava Havla na Hrad. „Tvrdil, že by mu Olga kandidaturu na prezidenta v životě nedovolila. Tak jsem za ní šel a během pěti minut to domluvil,“ vyprávěl Kocáb.

Nejlepší, co se prý Kocábovi podařilo v hudbě, bylo založení skupiny Pražský výběr, v životě to jsou jeho děti a v politice odsun sovětských vojsk. Kromě toho má podle svých slov lví podíl na tom, že se Václav Havel stal naším prvním porevolučním prezidentem. „Většina Občanského fóra uvažovala, že budoucím prezidentem by měl být Dubček. Nám bylo s Michalem Horáčkem jasné, že když to bude Dubček, může převrat skončit tím, že sice dojde k velkému uvolnění, ale stát zůstane na socialistických základech,“ nastínil Michael Kocáb v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

ČTĚTE TAKÉ: Hiltonová poprvé ukázala snímky vytoužené dcery. Dojala i nemocnou herečku Blairovou

Usilovným bojem prý tehdy docílil, aby se začalo jednat o Václavu Havlovi. Zprvu se mu to ale moc nedařilo. „Až po třech etapách jednání nakonec došlo k tomu, že to bude Václav Havel,“ řekl s tím, že mu Havel zpočátku moc nápomocný nebyl. „Nepodržel mě a z jednání odešel. Tvrdil, že by to Olga v životě nedovolila,“ vysvětlil muzikant.

Kocáb se proto rozhodl Olgu Havlovou osobně navštívit. Kupodivu se mu ji údajně podařilo přesvědčit během pár minut. „Bylo to vybavené během pěti minut. Věděla, že to takhle skončí, že je adeptem a bránit tomu nebude. Pak se to prolomilo,“ vzpomínal.

Byl zamilovaný do Patrasové

Dagmar Patrasová, se kterou v minulosti chodil, o Kocábovi prý říká, že má stejné charakterové vlastnosti jako Vinnetou – je to čistý charismatický člověk pevných zásad.

„Dáda má odhad. Vždycky ho měla. Je to moc dobrá osoba,“ pronesl o Patrasové. Doplnil, že byla jeho spolužačkou a tehdy k ní choval silné city. „Byl jsem do ní těžce zabouchnutej. Byla hezká holka, teda je,“ pousmál se oblíbený hudebník skladatel.

Velkou lásku Kocábovi ale vyfoukl Felix Slováček. „Chodili jsme spolu a pak přišel nějakej frajer se saxofonem, a bylo po srandě,“ přiznal Kocáb, kterého zanedlouho čeká významné životní jubileum – oslava 70. narozenin.

„To je hrůza. Nemám kulatiny rád, a ty moje, to je úplný výsměch mým představám o životě. Snažil jsem se tomu zabránit a skoro to vyšlo, na poslední chvíli se to ale zvrtlo a nastane to. Já se pořád cítím na nějakých 27,“ tvrdil Kocáb.

Kromě Michaela Kocába si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla manžele Igora Bareše a Antonii Talackovou, lukostřelkyni Marii Horáčkovou a zpěvačku AIKO. Premiérový díl sledujte v úterý 23. dubna ve 21:35 na Primě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Splněný sen Simony Stašové i Lucie Bílé. Musel to zařídit někdo nahoře, rozplývá se herečka

Tagy: