Naděje na zlepšení vztahu prince Harryho a krále Karla III. Expert popsal jedinou cestu

V britské královské rodině stále panují napjaté vztahy. Královský expert a komentátor Richard Fitzwilliams vysvětlil, za jakých podmínek by podle něj bylo reálné, aby došlo k usmíření mezi králem Karlem III. a jeho odcizeným synem princem Harrym, který žije ve Spojených státech. Podle něj by k setkání otce a syna muselo dojít v naprosté tajnosti. Napsal o tom deník Mirror.

Když se v květnu princ Harry objevil ve Velké Británii, aby se zúčastnil ceremonie u příležitosti 10. výročí založení her Invictus Games v londýnské katedrále svatého Pavla, mnozí očekávali, že se princ během své návštěvy Londýna setká se svým nemocným otcem. Jenže k setkání nakonec nedošlo, britský král měl podle princova mluvčího příliš nabitý program, napsal britský deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: S princeznou Kate to nevypadá dobře. Fanoušci ji na veřejnosti ještě hodně dlouho neuvidí

Královský expert a komentátor Richard Fitzwilliams okomentoval aktuální situaci pro web Mirror a nastínil, co by mohlo pomoci usmíření prince Harryho a krále Karla III. Jediné řešení vidí odborník v setkání v naprostém soukromí.

„Jedinou šancí, jak dosáhnout pokroku ve zlepšení vztahů, je jistě jednání v soukromí,“ uvedl komentátor. „Pokud by Harry přiletěl a nikdo by o tom nevěděl a nikdo by se o tom nedozvěděl, mohlo by skutečně dojít k nějakému pokroku,“ upřesnil.

To je ovšem v rozporu s tím, jak Harry s manželkou Meghan vystupují na veřejnosti. Od roku 2020, kdy se zřekli svých královských povinností a odjeli žít do USA, hovoří veřejně i o věcech, které jsou pro ostatní členy rodiny zcela soukromou záležitostí.

„Takhle (v tajnosti) to ale Sussexové nedělají. Jeho vystoupení v Good Morning America po minulé návštěvě nebylo moudré. Neprozradil, co si s králem Karlem III. řekli, když se krátce viděli, ale hovořil o tom, že v období nemoci rodiny obvykle drží pospolu. Pokud by se však například rozhodl vzít si svou korunovační medaili spolu s ostatními, vyslal by tím svému otci pozitivní signál,“ upozornil Fitzwilliams.

Aktuálně žije princ Harry s manželkou i dětmi v kalifornském Montecitu. Kontroverze vyvolali například v březnu 2021 rozhovorem s Oprah Winfreyovou. Další ránou pak byla také biografická kniha prince Harryho Náhradník, ve které světu prozradil řadu intimních informací nejen o sobě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy: