Nesvačilová na gymplu zfalšovala vysvědčení. Herečka popsala šok svých rodičů

Petra Nesvačilová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka

Petra Nesvačilová v 7 pádech Honzy Dědka

Herečka Petra Nesvačilová v oblíbené talkshow 7 pádů Honzy Dědka popsala své studijní neúspěchy. Přiznala, že během školních let tajila před rodiči špatný prospěch. Jednou dokonce i zfalšovala vysvědčení. Nečekala však, že se to po třídních schůzkách rodiče dozvědí. „Maminka přišla domů a bylo to tóčo. Byla z toho v totálním šoku,“ zavzpomínala Nesvačilová s tím, že samozřejmě dostala zaracha.

Herečka Petra Nesvačilová na gymnáziu rozhodně nepatřila mezi premianty. O tom, že zrovna dvakrát neprospívá, její rodiče ale dlouho neměli ani tušení. Petra totiž falšovala, co se dalo.

ČTĚTE TAKÉ: Jsem tak trochu „mišuge“, řekla Vondráčková. Ráda si čtu slovníky a učím se nové role

„Studovala jsem na gymplu. Z hodin oblíbených profesorů jsem měla jedničky a dvojky. Na ostatní předměty jsem nechodila. To byl můj odboj, profesory jsem trestala svou nepřítomností,“ zavzpomínala Nesvačilová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

K rodičům Nesvačilové se dopisy ze školy o špatném prospěchu a docházce nedostaly. „Uměla jsem výborně ztopit dopisy ze školy. Do rukou mým rodičům se nikdy nedostaly. Byly poslané doporučeně a já uměla podpisy rodičů perfektně. Dodnes je umím podepsat,“ prozradila herečka.

Zfalšovala vysvědčení

Jenže pak nadešel čas vysvědčení. I z toho ale Nesvačilová dokázala vyklouznout, tedy alespoň na nějaký čas. „Pak přišlo vysvědčení, na kterém byly i pětky, což nebylo dobré. Říkala jsem si, že to musím vyřešit,“ pronesla s tím, že její rodiče si mysleli, že je jedničkářka.

Rozhodla se tedy za pomoci přátel zfalšovat vysvědčení. „Měla jsem dobré kamarády kluky, kteří uměli obelstít systém. Na kopírce jsem okopírovala vysvědčení jedničkářů,“ přiznala se herečka, která je také režisérkou.

V pololetí tak rodičům domů přinesla vysvědčení s vyznamenáním, za což byla i odměněna. Výčitky svědomí ji nikterak netrápily, ba naopak. „Je zajímavé, že jsem si v tu chvíli přišla dobrá. Perfektně to prošlo, dostala jsem peníze za vysvědčení, mohla jsem chodit ven, jak se mi zachtělo,“ vzpomínala Nesvačilová s úsměvem.

Podvody se provalily na rodičovské schůzce

Jenže pak nadešel den rodičovských schůzek a Nesvačilové se zfalšování vysvědčení moc nevyplatilo. „Nedomyslela jsem, že se to můžou rodiče dozvědět tam. S tím jsem vůbec nepočítala. Maminka vyrazila na rodičovskou schůzku, na kterou přišla s pocitem výherce a s výrazem, že tam v podstatě nemusí vůbec být. Učitelka jí ale ukázala originál mého vysvědčení,“ připomněla den, kdy byly její podvody odhaleny.

„Mamka zbledla. Já byla doma taky výherce, nepočítala jsem s tím. Maminka přišla a bylo to tóčo. Byla v totálním šoku, že jsem zfalšovala vysvědčení. Dostala jsem takovýho zaracha, takovýho úklidu a takovýho učení,“ svěřila se Petra Nesvačilová.

Kromě Petry Nesvačilové si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla herečku Chantal Poullain, herce Jana Vondráčka a lektora paměti Jakuba Poka. Premiérový díl sledujte v úterý 16. dubna ve 21:35 na Primě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Splněný sen Simony Stašové i Lucie Bílé. Musel to zařídit někdo nahoře, rozplývá se herečka

Tagy: