Jaká úžasná žena, vyznal se Russell Crowe. Osobnosti vzpomínají na Sinéad O’Connorovou

Sinéad O'Connor

Zahraniční hvězdy reagují na úmrtí Sinéad O’Connorové

Věčná rebelka. Fantastický hlas, laní oči a zjevení na hudební scéně devadesátých let. To byla Sinéad O’Connorová. Zpráva o její smrti zasáhla ve středu večer celý svět, nejen ten hudební. Zavzpomínali na ni například herec Russell Crowe nebo zpěvák Peter Gabriel.

Na zprávu o odchodu Sinéad O’Connorové reagovala řada světových hvězd. „Minulý rok, když jsme pracovali v Irsku a dali si pivo v místní hospůdce s několika novými přáteli, prošla kolem nás cílevědomá žena. Tam pod pouličním osvětlením jsem potkal Sinéad. Podívala se mi do očí a s odzbrojující jemností pronesla: ‚Ach, to jsi ty, Russelle.‘ Vrátila se s námi ke stolu a objednala si horký čaj. Měl jsem příležitost jí říct, že je moje hrdinka. Jaká úžasná žena,“ napsal herec Russell Crowe.

„Odpočívej v pokoji. Miloval jsem práci s tebou při focení, společné koncerty v Irsku a textování. Posílám všechnu svou lásku celé rodině,“ uvedl kytarista Bryan Adams.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Už jsme jí nemohli pomoct. Policie zveřejnila detaily náhlé smrti Sinéad O’Connorové

„Respekt k Sinéad... Opravdu za něco stála… Na rozdíl od většiny lidí…,“ sdělil americký raper Ice T. Americká skupina U2 sdílela část její písně Heroine. „Odpočívej v pokoji, Sinéad,“ napsala kapela.

„Sinéad měla mimořádný talent. Dokázala nás dojmout upřímností a vášní, se kterou se mnoho lidí ztotožnilo. Cesta, kterou si zvolila, byla vždy obtížná a nekompromisní, ale na každém kroku projevovala svého ducha a odvahu. Mám štěstí, že jsem s ní mohl pracovat,“ napsal anglický hudebník Peter Gabriel.

Irskou zpěvačku Sinéad O’Connorovou proslavil nejen její emotivní hlas a hit Nothing Compares 2U s působivým prostým klipem, ale i milimetrový sestřih vlasů, těžké boty, nabubřelá gesta, roztrhaná fotografie papeže Jana Pavla II. či psychické problémy. O’Connorová, která několikrát vystoupila i v Česku, vždy dělala to, co sama uznala za vhodné, a nikdy se nebála říct svůj názor, i když jí to přinášelo problémy. Slavná zpěvačka zemřela ve středu ve věku 56 let.

Tagy:
Irsko herec Jan Pavel II. Česko Showtime Russell Crowe Peter Gabriel Bryan Adams Sinéad O'Connor