Bolestný osud Blanarovičové: Zemřeli jí oba bratři, s otcem se udobřila až před jeho smrtí

Herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová za svůj život čelila řadě rodinných tragédií. Z pětičlenné rodiny zůstala jen ona a její maminka. Její dva bratři tragicky zahynuli. S otcem, který je opustil, se usmířila až těsně před smrtí. O těžkých chvílích otevřeně promluvila v pořadu Face to Face.

Pro slovenskou rodačku, kterou si fanoušci nejčastěji spojují s čertem v pohádce Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna, byla její maminka vždy autoritou. Otec ji v jedenácti letech opustil, stejně jako její dva bratry, a založil další rodinu.

„Na začátku jsme se s tátou vídali, ale pak měl nějaké problémy ve druhé rodině. Máma na tátu nikdy neřekla nic špatného, on však jednou ve vzteku řekl, že za všechno může máma. Vymyslel si nějakou story, ale já věděla, že je to lež. Stejně to se mnou ale pořádně zamávalo,“ sdělila v pořadu Face to Face, jak se s otcem odcizili.

Tebe jedinou jsem miloval

Zhruba dvanáct let ho neviděla. Vše se změnilo ve chvíli, kdy ji kontaktovala její nevlastní sestra Alexandra. Řekla jí, že se otci zdravotně přitížilo a leží v nemocnici. Všem zdravotním sestřičkám navíc říkal Yvetto. „Bylo to hrozně zvláštní – celý život zlobil, devětkrát se oženil a rozvedl. A teď tam měl jen dvě dcery,“ vzpomínala.

O to víc ji šokovalo, že ji otec v rovných vlasech nepoznal a spletl si ji s její maminkou Marikou. „Tebe jedinou jsem miloval,“ říkal jí a plakal. Blanarovičová ho chtěla opravit, v tom jí však zabránila její nevlastní sestra. „Nech ho, alespoň jednou se omluví,“ sdělila jí. Společně na svého otce dohlíželi, jeho stav se však nelepšil. Po jeho smrti se Alexandry, ze které se stal sirotek, ujala právě maminka Blanarovičové a přijala ji do rodiny.

Máte syna Karola?

Nevlastní sestra herečky začala zaplňovat místo po jejím bratrovi Karolovi, který v sedmnácti letech tragicky zahynul. „Bratr byl jen rok ode mě, dělal parašutistu. V pátek šel na seskoky, rozloučil se a najednou se vrátil. Prošel celý byt, což bylo zvláštní. Ptala jsem se, zda něco zapomněl, ale řekl, že ani neví. Znovu se rozloučil a odešel,“ vzpomínala na jejich poslední rozhovor.

V noci na sobotu se pak zdál Blanarovičové sen. „Byl nade mnou velký plášť, jako z oceli, ale prohýbal se. Letěl na mě, když jsem se vpíjela do země. Říkala jsem si, že když na mě spadne, zemřu. Než se to stalo, ozval se telefon,“ pokračovala. Velmi necitelně si rodina vyslechla tragickou zprávu. „Máte syna Karola? Neotevřel se mu padák, zemřel,“ ozvalo se v telefonu.

Dodnes si Blanarovičová sdělení živě pamatuje. „Máma seděla na zemi a kvílela bolestí,“ pokračovala. Celý rok se rodina oblékala pouze do černé, maminka často chodila na hřbitov a přestala mluvit. Vše se změnilo až ve chvíli, kdy herečce matka zakázala jít na ples, protože rodina drží smutek. V afektu totiž zareagovala: „To jsem měla zemřít raději já.“

Druhý den z domova zmizelo všechno černé oblečení. „Dosud máma černou barvu nesnáší,“ dodala Blanarovičová. Tím však rodinné tragédie nekončily. Tou poslední byla smrt jejího druhého bratra Alberta, který ve 38 letech podlehl rakovině.

Tagy: