Princ William odrazoval bratra od sňatku s Meghan. Mluvil o ní jako o zločinci, tvrdí Harry

Princ William měl o Meghan Markleové už od samého začátku pochybnosti. Byl přesvědčen, že se jí nepodaří zapadnout do královské rodiny, a svého bratra prince Harryho na to opakovaně upozorňoval. Princ z Walesu měl s vévodkyní ze Sussexu údajně zacházet jako s „odsouzeným zločincem“, a to jen proto, že byla americkou herečkou, popsal Harry ve svých memoárech.

Princ Harry se ve své knize nazvané Náhradník pustil do svého staršího bratra Williama. Ten měl totiž  odrazovat Harryho od randění s americkou herečkou, která zazářila v seriálu Kravaťáci. William měl totiž obavy z toho, že by Markleová nemusela zapadnout do královské rodiny.

ČTĚTE TAKÉ: Válečný veterán dojal Británii. V téměř sto letech vyhrál loterii, jackpot brali i sousedé

„Koneckonců je to jen herečka, Harolde. Stát se může cokoliv,“ cituje slova staršího sourozence princ Harry ve svých memoárech podle webu Express.

Pro Harryho nebylo jednoduché neustále poslouchat taková slova z bratrových úst. „Jednoho dne, když jsme spolu seděli v zahradě, předpovídal mi řadu obtíží, které bych mohl očekávat, kdybych si americkou herečku vzal. Použil tuto frázi, kterou pokaždé dokázal vyslovit tak, jako by mluvil o odsouzeném zločinci,“ nastínil mladší syn krále Karla III. ve své knize.

William tak způsobil, že se bratrova partnerka cítila v jeho přítomnosti nepříjemně a odsuzována.

Odrazoval ho od sňatku

Harry se ale ani přes rady následníka trůnu nenechal odradit a rozhodl se, že si Markleovou vezme za manželku. To se samozřejmě Williamovi moc nezamlouvalo, a když s ním Harry diskutoval o svých plánech požádat Meghan o ruku, vyjádřil znepokojení

Měl mu říci, že zachází příliš daleko. „Je to až moc rychlé, řekl mi. Příliš brzy. Ve skutečnosti mě dost odrazoval už jen od toho, abych s Meg chodil,“ zveřejnil portál Mirror úryvek z memoárů prince Harryho.

Navzdory tomu si ale vévoda ze Sussexu Meghan Markleovou vzal. Pár se později rozhodl opustit královské povinnosti a manželé se společně odstěhovali do Spojených států, kde vychovávají syna Archieho a dceru Lilibet.

V poslední době se v zahraničních médiích hodně hovoří o sporu královské dvojice a možném návratu prince Harryho k monarchii.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princ Harry jako královský bezdomovec. Při návštěvě Británie se musel ubytovat v hotelu

Tagy: