První snímky Margity po smrti Zagorové. Kdo všechno přišel uctít zpěvaččinu památku?

Štefan Margita prožívá velmi těžké chvíle. V úterý odpoledne se rozloučil se svou milovanou ženou Hanou Zagorovou. Říct sbohem zpěvačce a podpořit operního pěvce v těžké životní situaci dorazily do pražského kostela na Malé Straně i další osobnosti českého šoubyznysu. Nechyběla blízká přítelkyně manželského páru Blanka Matragi, kamarád zesnulé Karel Vágner nebo herečka Jiřina Bohdalová.

Slavný operní pěvec je zdrcený. Se Zagorovou prožil úctyhodných 30 let a její smrt ho těžce zasáhla. Oporou mu je v těchto těžkých chvílích rodina, ale i blízcí přátelé. „Voláme si i v noci a snažím se ho povzbudit, jak jen to jde. Štefan je velmi statečný, stejně jako Hanka,“ svěřila se redakci CNN Prima NEWS blízká přítelkyně zesnulé zpěvačky Blanka Matragi.

Naposledy se rozloučit se zesnulou herečkou přišli do kostela sv. Tomáše nejen její rodina, ale i blízcí přátelé a umělečtí kolegové. Na zádušní mši dorazila herečka Jiřina Bohdalová, operní pěvkyně Eva Urbanová, houslista Pavel Šporcl, saxofonista Felix Slováček s manželkou Dagmar Patrasovou, zpěváci Marek Ztracený a Ondřej Gregor Brzobohatý, moderátor Jan Musil nebo herec Richard Genzer. S velkou kyticí se dostavila herečka Dagmar Havlová nebo módní návrhářka Blanka Matragi.

„Je to strašná rána, nejen pro blízké. Ztratili jsme výjimečného umělce, umělkyni a výjimečného člověka pro celý národ,“ uvedl hudební producent František Janeček, který se zádušní mše také zúčastnil.

Sám Margita přijel ke kostelu krátce před 13. hodinou v dodávce, kterou mu vypůjčila Ivana Gottová. Z auta mu měl podle informací deníku Blesk pomáhat šéf ochranky.

V prostoru kolem kostela zněly před začátkem mše Zagorové písně, na rušné úzké ulici s tramvajovým provozem lidé přihlíželi a sledovali příchod hostů, někteří se dívali i z oken. Velký portrét zpěvačky byl také přímo u vstupu do kostela.

Zagorová zemřela v pátek 26. srpna. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 prodělala covid. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Za svoji kariéru nazpívala téměř 900 písní a už od druhé poloviny 60. let 20. století patřila k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Zagorová se uplatnila nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka. Poslední studiové sólové album Já nemám strach vydala v roce 2018. O dva roky později natočili Zagorová s Margitou desku Konečně společně.

Veřejnost se se zesnulou zpěvačkou bude moci rozloučit ve středu v pražském Divadle Kalich.

Tagy: