Radko Gudas chodil na krasobruslení. Sestře zakazoval randit s hokejisty, dostane od ní pávy

Radko a Karolína Gudasovi v 7 pádech Honzy Dědka

Radko Gudas a Karolína Neuvirthová Gudasová v 7 pádech Honzy Dědka

Sourozenci Radko a Karolína Gudasovi zavzpomínali v talkshow 7 pádů Honzy Dědka na dětství. Oba vyrůstali na zimním stadionu. Karolína měla od tatínka i od bratra zakázáno randit s hokejisty. Bratr ji však seznámil s Michalem Neuvirthem. „Jako byl to trochu problém. Tátovi se to moc nelíbilo. On nemá rád gólmany,“ přiznala Gudasová. Promluvila také o manželkách hokejistů, které přirovnala k sektě. Radko poté řekl, jaký úžasný dar si nadělil k narozeninám. „Manželka mi dovolila nainstalovat si do baráku pípu,“ prozradil hokejový obránce.

Radko Gudas v pořadu 7 pádů Honzy Dědka řekl, že neměl možnost dělat něco jiného než hokej, protože jeho tatínek také hrál. „Táta hrál všude po Evropě, my jsme chodili na zápasy. A když nehrál táta, hrál jsem já. Karolína chodila na mě nebo na tátu. Oba jsme vyrůstali na zimním stadionu,“ zavzpomínal s tím, že měli výborné dětství.

ČTĚTE TAKÉ: Světová smetánka proti krysám na ledě. Finále hokejové NHL slibuje úžasnou podívanou

Radko svou sestru stavěl do branky. „Musela jsem něco vydržet,“ pronesla Karolína Neuvirthová Gudasová. „Radko zase musel chodit se mnou na krasobruslení. Musel se to naučit,“ vyprávěla. „Pár lekcí jsem absolvoval. Ale bez hokejky to nebylo ono. K piruetám jsem se nedostal, ale rok jsem intenzivněji chodil na krasobruslařské tréninky,“ svěřil se hokejový obránce.

Dcera Karolíny rovněž chodila rok na krasobruslení. Jenže poté, co viděla svého tatínka v exhibičním zápase, začala také věnovat hokeji.

Karolína měla od tatínka i od bratra zakázáno randit s hokejisty. Radko ji však seznámil s Michalem Neuvirthem. „Říkali jsme si, hlavně ne gólmana. Hm, trefa do černého. Ale přišel se zeptat, jestli může. Tak jsem mu řekl, že ano, ale musí se schovat někam, kam nikdo nechodí, aby nikdo z týmu nic neviděl. Odešli a za půl hodiny přistála ve skupinovém chatu fotka ségry s Michalem. Já to pak poslouchal ještě 14 dní v kabině,“ vzpomínal.

Karolína přiznala, že tatínek z jejího nového partnera nadšený tehdy nebyl. „Byl to trochu problém. Tátovi se to moc nelíbilo. On nemá rád gólmany. Říká, že jsou jiní. Podle mě jsou hustý. Je to záhul být tam 60 minut,“ nastínila.

Manželky hokejistů jsou sekta

Sestry hokejistů mají na tribuně podle Gudasové úplně jiné postavení než jejich manželky. „Sestry můžou cokoliv, manželky jsou v takovém spolku. Je to taková sekta, není úplně dobré se tam dostat. Musíte se nějak oblékat, nosit všechny ty kabelky,“ vysvětlila a doplnila, že její manžel již hokej nehraje.

Radko Gudas s manželkou založili v Berouně hokejovou školu pro děti. „Později bychom z ní rádi udělali sportovně založenější školu. Chystám se směrem do školství,“ prozradil.

Gudas oslavil 5. června čtyřiatřicáté narozeniny. Díky svolení manželky si mohl splnit jeden ze svých snů. „Manželka mi dovolila nainstalovat si do baráku pípu. Dneska ji přivezli, zítra ji nainstalujeme. Těším se na to,“ radoval se.

Sestra ho plánuje obdarovat dvěma pávy. „Už má ovečky, slepice, pávi mu chybí,“ podotkla Karolína.

Kromě Radka a Karolíny Gudasových si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla také herce Václava Neužila, moderátorku Terezu Pergnerovou, nejrychlejšího pianistu na světě Petera Bence a učitele angličtiny Jakuba Čáslavu. Premiérový díl sledujte v úterý 11. června ve 21:40 na Primě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Boom hokeje v Česku? Kroužek pro dítě vyjde na deset tisíc měsíčně, hraje se i o víkendech

Tagy: