S Jordym zůstanu asi napořád. Má něco, co už žádný jiný muž mít nebude, přiznává Smetana

Zpěvačka a novinářka Emma Smetana

Jordy má přidanou hodnotu, kterou už žádný jiný muž nikdy mít nebude. Řekla to v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS zpěvačka a novinářka Emma Smetana. Její partner a otec dvou dětí totiž poznal jejího milovaného tatínka, hudebníka Jiřího Smetanu, který před několika lety zemřel.

„Vždy mi hodně záleželo na tom, co si o mně a mém životě táta myslí. A záleží mi na tom dodnes, proto si s ním občas povídám a vím přesně, co by mi odpověděl. Jsou chvíle, kdy si říkám, že díky tomu, že už mezi námi není, můžu udělat některé věci s lehčím pocitem, protože to nebude komentovat. Ale stejně slyším, jak to dělá,“ řekla v pořadu Povídej Smetana.

Se svým otcem si byla blízká. „Dával mi pocit bezpečí. A když mi ho zrovna nedodal, vnitřně se mi to rozhoupalo a musela jsem sanovat jinde –⁠ osoba Jordyho funguje již 15 let jako fantastická teraupetická složka. Je to i jeden z důvodů, proč si myslím, že už s ním zůstanu napořád, protože to, že se s mým tatínkem stihli poznat a znali se přibližně šest let, je přidaná hodnota, kterou už žádný jiný muž mít nebude a tudíž by mě nemohl doopravdy poznat,“ doplnila maminka dvou dětí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stropnický zářil vedle přítelkyně. Asi chce lásku dávat nové rodině, ne dceři, říká Žilková

Jiří Smetana žil ve Francii, kde se stal legendou místní rockové scény jako diskžokej a později umělecký šéf klubu Gibus. Právě Smetana dal šanci pozdějším ikonám světové pop music, jako jsou Sting, Annie Lenox či Oasis. „Měl takovou tezi, že hudbu mají dělat jen výjimeční, geniálně nadaní lidé, jinak to nemá cenu. Když jsem mu zhruba ve svých 12 letech hrála svoje první skladatelské pokusy, buď velkoryse mlčel, nebo mi řekl, že mu má hudba někoho připomíná, a pak mi vyjmenoval, koho jsem asi vykradla,“ vzpomínala Smetana s úsměvem.

Zároveň doplnila, že to s ní otec myslel dobře. „Znal hudební prostředí a bál se, abych neupadla do nějakých drog a divných part,“ doplnila.

Pětatřicetiletá umělkyně v pořadu Povídej promluvila i o otcově nemoci. V roce 2014 se Smetana podrobil náročné operaci, kdy měli lékaři podezření na nádor, který se posléze ukázal být vzácným zánětem. „Zbavili ho asi šesti orgánů včetně slinivky, bez které se špatně žije. Takže z něj udělali těžkého diabetika. Řekli mu, že se bohužel spletli a že odteď už těžce nemocný opravdu je. Ať si píchá inzulin a měří si cukr. Hlavně, aby mu tolik nelítal. Rok mu lítal šíleně a bohužel to skončilo fatální hypoglykemií, po které byl rok a půl v bezvědomí,“ popsala Smetana.

Její otec zemřel 24. prosince 2016. „Povedla se ale hezká věc, že se moje první dcera Lennonka narodila v den jeho narozenin,“ dodala umělkyně.

Emma Smetana s moderátorkou Radkou Červinkovou mimo jiné hovořila i o svém dětství, studiu a také lásce k muzice. Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním videu.

Tagy: