Kdo řekl, že stáří je krásné? Je to kravina, míní Krainová. Zrušila i oslavu svých padesátin

Simonu stárnutí děsí.

Exkluzivní rozhovor Martiny Jandové se Simonou Krainovou. Promluvila o stárnutí a zrušené oslavě padesátin

Simona Krainová promluvila v rozhovoru s Martinou Jandovou pro CNN Prima NEWS o tom, jaké to je být i v padesáti inspirací. Svěřila se, že ačkoli má dost peněz, aby mohla pokojně dožít, je pro ni důležité motivovat ostatní. Také přiznala, že stárnutí pro ni není jednoduché. Když měla mít velkolepou oslavu padesátin v zahraničí, party raději zrušila. Padesátka na krku ji uvedla do deprese. Vzrůstající věk má ale i pozitiva. Pracovní nabídky se jí prý jen hrnou.

Těžko by někdo hádal modelce Simoně Krainové padesát let. Stále je tváří mnoha reklamních kampaní. „Nikdy bych netušila, že ještě v padesátce budu na billboardu. Je to zřejmě i tím, že se mění mentalita lidí. Klienti žádají něco jiného, chtějí vidět vyzrálou ženu,“ vysvětlila Krainová v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Bílá o srdečních záležitostech. S Radkem má za sebou krušné období. Chvíli to táhla sama

S přibývajícím věkem se dokonce zvyšuje i počet pracovních nabídek. „Čím jsem starší, tím víc mě začali oslovovat na různé spolupráce,“ prozradila a dostatek práce ji motivuje k tomu o sebe více pečovat. „Generace žen před námi jen stály u plotny a staraly se o děti. Vůbec se nevěnovaly samy sobě a čas, který měly, věnovaly manželovi a nalévaly mu pivo. Ženy se staly trošku sobečtějšími, když se začaly brát vážněji. Dnes je padesátka nová třicítka,“ říká Krainová, podle které se doba změnila.

Ke štěstí nepotřebuje luxus

Krainová je pro mnohé ženy velkou inspirací. Sama ale občas neví, k čemu to všechno vlastně je. „Je krásné být inspirací. Ale někdy si říkám, proč to vlastně dělám,“ svěřila se s tím, že do budoucnosti je zaopatřená dost. „Děti už mám, mám relativně dost peněz na to, abych dožila, a už netoužím po nějakém shromažďování,“ pokračovala.

Modelka rozhodně nemusí žít v luxusu a přepychu. Zjistila totiž, že ke štěstí nejsou nutné drahé věci. „Všechny ty kabelky a velká auta jsou zbytečné. Člověk ke štěstí nepotřebuje nic než mít dobrý vibe, mít kolem sebe dobré lidi,“ upozornila. „Samozřejmě, prachy jsou dobré, protože znamenají svobodu, ale dnes si uvědomuji, že už toho nemusím mít tolik,“ řekla otevřeně.

Občas ale sama cítí, že už je toho na ni moc. „Přivodila jsem si zase únavovou zlomeninu, takže jsem musela povolit. Chtěli, ať to dám do sádry, tak jsem samozřejmě utekla,“ prozradila.

Stáří krásné není

Krainová také promluvila o stárnutí. Rozhodně si nemyslí, že je stárnutí krásné. „Kdo řekl, že stáří je krásné? Je to kravina. Když vidím, jak ti lidé končí, tak si říkám, zabijte mě, až budu v tomto stádiu,“ zmínila modelka.

Podle ní vůbec není od věci, když někdo napomůže zastavení přirozeného procesu stárnutí. „Vím, že to na každého čeká, ale proč to nezpomalit, když to jde a jsou na to dnes už metody. Není to jenom o tom, jak vypadáme, ale i když pro sebe něco děláme, tak si prodloužíme život. Mám teď daleko lepší imunitu a fyzičku. Je to o tom, jak se cítíme uvnitř,“ myslí si Krainová.

Pro ni samotnou není stárnutí rozhodně nic lehkého. Oslavu svých padesátin nezvládla zrovna s grácií, jak sama přiznala. Místo velkolepé party se topila v depresích. „Byla jsem v Dominikánské republice. Moji přátelé mi tam připravili velkou party s dýdžejem a já jsem to pět dní předtím zrušila, že nic slavit nebudu a dostala jsem depresi,“ svěřila se modelka s těžkými momenty.

Hejty už neřeší

Simona je známá tím, že se ráda na sociálních sítích otevřeně vyjadřuje. V minulosti se nebála ani oponovat negativním komentátorům. „Pár blbů jsem už zablokovala,“ vzpomínala. V současné době se s tím už moc netrápí. „Dneska mě hejty už nevytáčí. Jakákoliv emoce je dobrá, protože když emoce nejsou, znamená to, že lidi nezajímám. Mezi těmi dobrými se musí objevit i ty zlé,“ usoudila.

Občas se ale stane, že vypění. Má to však dobré odůvodnění. „Jediné, co mě dokáže vytočit do nepříčetna, je, když se začnou opírat do mých dětí. A obzvlášť. když se podívám, že je to žena, která má sama děti, a napíše něco odporného vůči jednomu z mých synů. Kdybych v takovém případě měla toho člověka blízko sebe, tak se asi neovládnu,“ varovala Krainová. „Jinak mě už nic nerozčiluje a nevadí mi to. Zlo plodí vždy zlé a nešťastné lidi. Člověk, který má rád sám sebe, nebude urážet ostatní,“ dodala.

Svoji práci miluje

Simona si během svého působení v záři reflektorů vyzkoušela už téměř všechno. „Sama si navrhuji šperky. To je to, co miluji na své práci. Díky showbyznysu jsem si vyzkoušela skoro všechno. Byla jsem moderátorka, měla jsem svoji talkshow v televizi, natáčela jsem celovečerní filmy, byla jsem v seriálech, mám svoji kolekci oblečení, šperků i brýlí. A teď budu mít svoji beauty kolekci,“ svěřila se i s plány do budoucna.

„V každém oboru jsem si vyzkoušela něco a strašně mě to baví. Jsem za to moc vděčná a pokorná, že to stále mohu dělat. Největší radost mi dělá, že na druhé straně je někdo, kdo po tom touží,“ doplnila na závěr rozhovoru.

Tagy: