Neckář promluvil o nešťastném pádu, po kterém přestal chodit. Prozradil i přání k jubileu

Bylo to horší a horší, popisoval zpěvák Václav Neckář důsledek nešťastného pádu, při němž si poranil levý kotník. Oblíbený hudebník přestal chodit, lékař mu proto doporučil rehabilitace v Kladrubech na Benešovsku. Po týdnu pilného cvičení se pohyb zlepšuje, Neckář však zažívá i další nečekané pokroky, a to se svou řečí.

„Jel jsem natáčet pro televizi, v mikrobusu mě posadili vedle řidiče. Když jsem chtěl vystoupit, vůbec jsem nepočítal s tím, že je schodek tak vysoký. Zhroutil jsem se a zvrtl si kotník,“ líčil pro Blesk.cz zpěvák nehodu. Při nešťastném pádu si poranil levou nohu, v níž má po mrtvici z roku 2002 časté křeče.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Křížek o hrůzných chvílích: Byl to pád, čekám složité období. S ženou Lucií nastínili další plány

Ačkoliv Neckáře kotník velice bolel, domníval se, že není zlomený a časem bolest odezní. Velice se však zmýlil. „Bylo to horší a horší, začal jsem chodit na obstřiky k fyzioterapeutovi Kolářovi,“ přiznal zpěvák. Uznávaný specialista Kolář je známý například svou péčí o řadu olympioniků a dalších sportovců. „Řekl mi, že bez denních rehabilitací a procedur se to nespraví. A tak jsem tady, po týdnu je to vážně lepší,“ pokračoval Neckář.

V Kladrubech stráví ještě minimálně týden. „Naštěstí nyní nemám žádné koncerty, takže nemusím nic rušit ani překládat. Nějaká vystoupení mám až od druhé poloviny května,“ sdělil. Při pobytu v rehabilitačním centru se však dostavil další a nečekaný pokrok. Po prodělané mrtvici Neckář trpí afázií, tedy závažnou poruchou řeči. Nyní však mluví plynně a nemá takřka žádné problémy. „Asi proto, že jsem zde v naprostém klidu a nemyslím na nic než na sebe,“ dodal nadšený Neckář.

Specifické přání

Již koncem října oslaví zpěvák jubilejní 80. narozeniny. U této příležitosti chystá koncert v pražském klubu Forum Karlín, kde by měla vystoupit řada hvězdných hostů. „Uvidíme, kdo se zúčastní, ne všichni mají čas. Moc rád bych ale přemluvil Martu Kubišovou, aby kvůli mně udělala výjimku a zazpívala si se mnou. To by od ní byl nejkrásnější dárek,“ netajil se přáním Neckář.

Pokud by Kubišová návrhu vyhověla, dárky by se takzvaně vyrovnaly. Loni to byl Neckář, kdo na oslavě 80. narozenin oblíbené zpěvačky vystoupil. „Martě zazpívám jednu krásnou písničku Ringo ding,“ prozradil tehdy redakci Showtime. Své loňské narozeniny Neckář strávil v nemocnici, kde podstoupil operaci.

Václav Neckář byl i hostem pořadu Povídej:

Tagy: