Byla Zagorová smířená se smrtí? Ten život rychle utekl, ale je to spravedlnost, říkala

Hana Zagorová se svým milujícím manželem Štefanem Margitou

Osudoví muži Zagorové

O tom, že Hanu Zagorovou trápily zdravotní potíže, se vědělo dlouhá léta. V poslední době ale navštěvovala nemocnici častěji než kdy dřív. Z rozhovorů, které v poslední době zpěvačka poskytla, měli mnozí fanoušci pocit, že je s odchodem už smířená.

„Je to zvláštní, jak ten život utekl, ale je to prostě tak. Kdybych chtěla být patetická, tak řeknu, že je to spravedlnost. Věk jsem řešila víc v šedesáti než v sedmdesáti letech. Dnes jsem ráda, že žiju a že jsem na světě,“ přemítala Zagorová před třemi roky v rozhovoru pro web Aktuálně.cz.

Kvůli zdravotním potížím dokonce nevěřila, že se dožije padesátky. Zagorová trpěla poruchou krvetvorby. Po celá léta musela pravidelně docházet na transfuzní oddělení.

Zdrchaný Margita

Její smrt zřejmě nepřišla tak náhle. V pondělí 22. srpna totiž jejího manžela Štefana Margitu oslovila redakce deníku Blesk s dotazem, jak na tom známá zpěvačka je. Jeho hlas zněl tehdy zdrchaně. „Prosím vás moc, nepište o tom, že je Hanka zase v nemocnici. Je to vážné a oba potřebujeme teď hlavně klid. Ona i já,“ žádal.

„Dáte to do novin a hned se nám ozývají tisíce lidí. A věřte, že už je toho na ni opravdu moc,“ pokračoval operní pěvec. Redaktoři jeho prosbě vyhověli, nesdíleli ani fotografii, která dvojici zachycuje u vstupu do nemocnice.

Přitom jen několik týdnů předtím prý ještě zpěvačka vypadala fit. „S Haničkou jsme se potkali měsíc, možná šest týdnů dozadu, v jedné restauraci. Vypadala výborně, i jsme se vyfotili, vypadala krásně, říkal jsem jí, jak jí to sluší. Byla absolutně v pohodě,“ sdělil hudebník Michal David ve speciálu CNN Prima NEWS.

Zagorová zemřela 26. srpna, ve svých pětasedmdesáti letech.

Tagy: