Tereza Černochová plní sen zesnulému otci. Vedle Rottrové se občas hanbím, přiznala zpěvačka

Tereza Černochová plní sen zesnulému tatínkovi

Hudebnice Tereza Černochová v rozhovoru s reportérkou Martinou Jandovou pro Showtime promluvila o koncertech, které připravila na počest oslavy osmdesátých narozenin zesnulého tatínka Karla Černocha. Dva uplynulé koncerty pro zpěvačku byly velmi dojemné, protože s přizvanými hosty mohla na svého otce zavzpomínat. Řekla, že tímto způsobem plní tátovi sen, který si nemohl splnit on sám. V rozhovoru pro Martinu Jandovou mimo jiné přiznala, že už nevěří na tradiční rodinu.

Český muzikant Karel Černoch by oslavil osmdesáté narozeniny 12. října. K této příležitosti připravila jeho dcera Tereza Černochová čtyři mimořádné koncerty, přičemž dva už má za sebou. „Teď se chystáme do pražského Kongresového centra, tam ještě pár vstupenek zbývá. Pak máme 5. listopadu vyprodáno v Brně. Tím uzavřeme oficiální oslavy a uvidíme, co se bude dít dál. Máme krásný repertoár, kapela krásně hraje. Myslím si, že my to poměrně dobře zpíváme. Uvidíme, zda tátovu osmdesátku nakonec neprotáhneme na celý rok,“ nastínila Černochová pro Showtime.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt Perryho zasáhla i Phoebe z Přátel. Mluví o lécích a chce se ujmout jeho psa, tvrdí zdroj

Mozaika vzpomínek

Všechny pozvané hosty si sama zpěvačka pečlivě vybírala. Přizvala například Leonu Machálkovou a Báru Basikovou. „V Ostravě jsme pak měli Helenu Vondráčkovou, teď v Praze budeme mít Marii Rottrovou, na kterou se moc těším, protože prošla s tátou kus hudební cesty. Zpívali spolu několik duetů. Když stojím vedle Marie Rottrové, občas se trochu hanbím, protože ona je stále neuvěřitelná kočka, má pořád skvělou energii. Bude zpívat písničku, kterou pro ni táta kdysi napsal. Jmenuje se Jak na tom právě jsem, je to absolutní nářez,“ prozradila reportérce Martině Jandové.

Pro Černochovou jsou všechny koncerty a setkání s hosty naprosto výjimečné. „Každý mi chce přirozeně sdělit osobní vzpomínku na tátu. Třeba od Michala Prokopa, který je také naším hostem, jsem se dozvěděla, že tenkrát tátu do prvních Bídníků doporučil právě on, což jsem vůbec nevěděla,“ upozornila. Všechny přizvané hosty si vybrala zpěvačka z určitého důvodu. „Vzpomínaly jsme i s Bárou Basikovou a Leonou Machálkovou. Je zajímavé, že Bára se s ním na jevišti skoro nikdy nepotkala, ale chodila k nám domů, byla a je naše rodinná přítelkyně. Z toho důvodu jsem si tyhle lidi vybrala. A Marie měla a má pořád to, co měl táta taky, a to je soulové cítění. O to víc se těším, až si budeme mít šanci trochu popovídat a ona přidá další vzpomínku do mozaiky,“ pokračovala.

Tátovi plní sen

Černochová se dále rozpovídala o tom, proč vlastně koncerty pořádá. „Jedna paní, které je kolem padesáti, nám napsala, že vzala na koncert svoji stařičkou maminku, která by sama na koncert nešla. Strašně si to užily, ta maminka byla dojatá a takhle to má být, že my jako děti splníme našim rodičům nějaký sen, přání. Že je třeba vytáhneme do společnosti. Stejně tak plním já tátovi pro něj bohužel nesplněný sen. A zároveň to dělám pro moji mámu, která tátu stále miluje a milovat ho bude, moc na něj vzpomíná,“ svěřila zpěvačka.

Dceru Lauru na koncert zatím nevzala, na tom pražském ale chybět nebude. „Na Prahu se speciálně těším, protože tam bude nejen dcera, ale další dvě tátova vnoučata, která jsou potomky bráchy Marka,“ řekla s tím, že tam bude celá rodina, což je pro ni nejcennější. „Budou tam i tátovi kamarádi, se kterými jsme prožili kus našich životů,“ doplnila.

Zvláštní zážitek si Černochová odvezla z koncertu v Ostravě. Když během zkoušky zpívala Helena Vondráčková píseň Knížka snů z Bídníků, přenesla se zpět do dětských let. „Najednou jsem se vrátila do svých osmi let a stála jsem s tátou v divadle na Vinohradech na zkoušce Bídníků. Byl to pro mě tak neuvěřitelný zážitek, měla jsem po celém těle husí kůži. Je dobře, že se to děje, jsem taky rodič a občas myslím na to, co všechno mi chtěl táta dát, ale nestihl to. A teď to musí vykrývat moje máma, přestože je mi už čtyřicet,“ pronesla.

Dlouhou dobu se nedočkala tak velké mediální pozornosti. Koncerty dělá především kvůli tátovi, ale nejen to. V září totiž vydala novou desku s názvem Slečna náročná.

Nevěří na tradiční rodinu

Myšlenky na svatbu přešly Terezu Černochovou už dávno, ačkoli žije ve spokojeném vztahu. „Na svatbu vůbec nemyslím. Vždy jsem si hrozně přála mít manžele a hodně dětí, čím jsem ale starší, tím víc si myslím, že je moje poslání něco jiného, vytvářet muziku a dobré kulturní prostředí, což mi i jednou někdo řekl. Tohle je pro mě víc důležité, asi jsem trochu skeptik,“ přiznala.

„Na tradiční rodinu jsem přestala věřit, to ale neznamená, že neumím milovat. Myslím si, že tyhle svazky jsou mi nesouzené,“ dodala na závěr.

Tagy: